Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere dün kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'i parti binasında ziyaret etti. Burada konuşan Karacan, Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle bir araya gelerek, istişareler yaptığını söyledi.

"17 il gezdim, böyle bir heyecanı bir çok ilde göremedim"
Karacan, “Bugüne kadar 17 il gezdim, böyle bir heyecanı bir çok ilde göremedim. Düzce’nin 2019 seçimlerine hazır olduğunu görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Ben Düzce’nin bugüne kadarki performansını da çok iyi biliyorum. Düzce’de teşkilatımız güzel çalışmalar yaptı, yapıyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

"Daha fazla gayret etmemiz gerekiyor"
Tüm illeri ziyaret etmek üzere yola çıktığını ifade eden Karacan, şöyle konuştu: "Marifet iltifata tabidir. Tabii ki, çok çalışmanız ve gayretleriniz var. Ama 'kader gayrete aşıktır' diye bir söz var. Eğer biz ülkemizin kaderi için mücadele edeceksek, daha fazla gayret etmemiz gerekiyor. Daha da fazla mücadele etmemiz gerekiyor. İnşallah sizlerin de desteği ile bu mücadeleyi en iyi şekilde sürdüreceğiz."

"Hiçbir hesabı düşünmeyin"

Konuşmasında, "2019'a giden yolumuz var." diyen Karacan, "Bu memleketin selameti için, bu memleketin bundan sonraki süreçte nereye gideceğine karar vermesi gereken insanlarımızı, ziyaret edeceğiz. Madem dava partisiyiz, madem halkımızı hizmet etmek için mücadele eden bir partiyiz, o zaman 2019 için gerekli çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Bunu yaparken hiçbir hesabı düşünmeyin." ifadelerine yer verdi.

 "Türkiye tüm dünya ile boğuşuyor"

Türkiye'nin geçmiş yıllarda zor günlerden geçirdiğini dile getiren Karacan, "Burada yaşı büyük ağabeylerimiz var. Onlar bu memleketin nereden nereye geldiğini, AK Parti iktidarı ile nasıl ivme kazandığını biliyorlar. Ülke sadece içerideki sıkıntılarla boğuşmuyor, tüm dünya ile boğuşuyor. Türkiye artık kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmadan ilerleyebilen bir ülke olmuştur." şeklinde konuştu.

Belediyeye ziyaret
Daha sonra Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ı makamında ziyaret eden Karacan, ziyaretin ardından Erguvan Tesisleri'nde gerçekleştirilen 'Sivil Toplum Buluşmaları' programa katılarak,kentteki STK'ların temsilcileri ile toplantı yaptı.

 STK'larla toplantı yaptı
Basına kapalı şekilde gerçekleşen toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Karacan, "Bugün il başkanımız ve belediye başkanımızla beraber ilçe başkanlarımızla beraber, teşkilatımızla beraber sizlerle hemhal olmaya geldik. Öncelikle cumhurbaşkanımızın selamlarını, muhabbetlerini getirdik. Biz fazla konuşmaya gelmedik, sizi dinlemeye geldik. Ben sivil toplum örgütlerinden gelen bir kardeşinizim. Uzun yıllar sivil toplum örgütü başkanlığı yaptım. Odacıyım şimdi de AK Parti milletvekili ve genel başkan yardımcısıyım. Sivil toplum örgütlerinin önemini bilen, şehir için, ülke için faydalı neler yapabileceğini bilen bir kardeşinizim." dedi.

"Eksiğimiz varsa tamamlayalım, hatamız varsa düzeltelim, yanlışımız varsa ikaz edin"
"Biz hep birlikte bir Türkiye'yiz, bizim ayrımız gayrımız yok." diyen Karacan, şöyle devam etti: "Kimsenin kimseden üstünlüğü de yok. Hepimizin bildiği gibi üstünlük takvadadır. Bizim amacımız, sayın genel başkanımızın, cumhurbaşkanımızın tek amacı var; bu milletin hak ettiği yerde olması. Sizlere hizmet etmek ve işinizi kolaylaştırmak bizim görevimiz. Sizlerin önündeki engelleri kaldırarak, temsil ettiğiniz kitlelere fayda sağlamak bizim amacımızdır. Bunun için Düzce'ye geldik. Sizlerden aldığımız bilgiler, MYK Toplantısı'nda genel başkanımıza arz ediliyor. Düzce için veya Türkiye için fikirlerinizi kurumlara, bakanlıklara iletiyoruz. Bizim görevimiz sizlere faydalı olmak. İstişare dinimizde sünnet. Eksiğimiz varsa tamamlayalım, hatamız varsa düzeltelim, yanlışımız varsa ikaz edin."

Kararlar Ankara ile paylaşılacak

Karacan, ayrıca toplantıda alınan her türlü kararın Ankara ile paylaşılacağını aktardı.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Haber: C .ÜSTÜNER