Vatan Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanı Hamiyet Esmer,  Alman Meclisi’nin 3 gün önce verdiği kararla, sözde "Ermeni Soykırımı Tanıma Tasarısını" kabul etmesine yönelik sert tepki gösterdi. Esmer düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla Almanya’nın uluslararası hukuku ve kendi anayasalarını da çiğneyerek Türk milletinin 1915’te soykırım yaptığını iddia eden bir karar aldığını söyledi.

Kendi suçlarını çarşaflayarak başka suçlu arama gayreti içindeler”

Alman meclisinin hukuken yetkisi olmadığı halde aldığı kararın hiçbir hükmü olmadığının altını çizen Esmer, kararın Türk-Alman dostluğunu ayaklar altına  aldığını ifade ederek açıklamalarda bulundu. “Bu karar yüzyıllık emperyalist bir yalandır. Bilindiği gibi partimiz bu iddialarla 10 yıldır mücadele etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)  de açılan Doğu Perinçek-İsviçre davasında üniversitelerin belediyelerin soykırım konusunda hüküm koymaya yetkisinin olmadığı karara bağlanmıştır. 15 Ekim 2015’de Avrupa Konseyi’ nin en üst yargı organı olan aralarında Almanya’nın da bulunduğu 47 devleti bağlayıcı AİHM kararını Alman hükümetine hatırlatırız. AİHM Kararları ortada iken Alman Meclisi 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren karar alması, Almanya’da  yaşayan Türklerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Türk-Alman dostluğuna darbedir. Öyle anlaşılıyor ki Almanya kendi suçlarını çarşaflayarak başka suçlu arama gayreti içinde soykırım yalanıyla Türk milletinin vatan savunma iradesini kırmak elini kolunu bağlamak istemektedir.”

“Alman mallarını boykot etmeye çağırıyoruz”

Esmer, Perinçek-İsviçre davasıyla başlayan 10 yıllık mücadele sonucu 15 Ekim 2015’de kazanılan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları doğrultusunda atılması gereken adımları sıraladı. “Hükümet derhal AİHM’e Türkiye Cumhuriyeti olarak itiraz başvurusu yapılmalıdır. TBMM bir kınama kararı almalıdır. Almanya ile ticaret ve askeri anlaşmalar askıya alınmalıdır. Alman mallarını boykot etmeye çağırıyoruz.”

Esmer son olarak partilerinin Alman meclisine soykırım kararını geri alması istemiyle başvuruda bulunduğunu dile getirirken, kararın geri çekilmesi için bu günden başlayarak yurt çapında protesto eylemleri başlattıklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER