Geçmişte Demokrat Parti ile başlayıp Adalet Partisi ile devam eden, sonrasında Doğruyol Partisi ile sona bulan bir misyondan bahsediyoruz. Bu misyonun gelişmesinde ise en büyük katkıların başında bir dönemin parti lideri, sonrasının ise Türkiye Cumhuriyetinin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel geliyor.

Yine bir dönem liderlerin isimleri de partilerin önüne geçmişti. Aynı Demirel’ci olmak gibi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Öncü televizyon olarak ziyaret ettiğimizde de Demirelci olma öyküsünü Necdet Üstüner Demirel’e anlattı.

Bu öykü her zaman zekası ile bir gördüğünü bir daha unutmaması ile bilinen Demirel ile ilgili bir gerçeğinde ortaya çıkmasını sağladı.

“Yıllar önce Demirel ile Sadettin Bilgiç Parti liderliği için çekişirler ve Düzce grubu da Genel kongrede oy kullanmaya gider. Demirel kongre salonunda gezerken Düzce var mı diye sorar. Sonrada var diyen Düzcelilere Cumayeri’nin bir köyünde yapılan işleri sorar.”

Ayrıca açılımla ilgili sorularını yanıtlayan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “80 Senede yapılanları bir anda yıkınca nereye varacağız. Bu ülke insanlar kardeş kardeşe yaşamaya devam etmek zorundadırlar. Düzce ve Sakarya bizim her zaman örnek gösterdiğimiz değişik etnik kökenli insanların bir arada yaşadıkları yerdir.Türkiye birliğine zarar verecek siyasetçilere Türk milleti izin vermez” dedi. Ayrıca “Benim insanım akıllıdır. Bu ülke insanları birbirlerinden şikayetçi değillerdir. Benim bölgeniz insanına önerim barışı muhafaza etmeleridir. Biz kardeşlik istiyoruz. Çekişmelerden kimseye fayda gelmeyecektir.”dedi.