“Belgeleri olsun, kardeşim dahi olsa onlardan daha fazla uğraşırım,”

Milliyetçi Hareket Partisi'nden yapılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, MHP'nin yolsukluk konusunda yaptığı açıklamaları sert bir dille cevaplayarak “Siyasette bu gibi çamur at izi kalsın ya da kulaktan duyma aslı astarı araştırılmadan yapışlan beyanatlar oluyor. Bana göre bunlardan bir tanesi de partilerimizden bir tanesinin yaptığı beyanatlardır. AKP İl Başkanı olarak aslını astarını bilmeden belgesini ortaya koymadan şimdiye kadar ne bir parti hakkında nede bir kişi hakkında bir fikir ortaya koymadım. Eğer belgeye dayanmıyorsa sadece siyaset uğruna atmalarını doğru bulmuyorum. Muhalefet partisi il başkanlarına şunu diyorum. Belgeleri varsa ortaya koyukları takdirde kardeşim dahi olsa onlardan daha fazla üzerine gideceğime söz veriyorum. Belgeleri olduğu takdirde buradan onlarla birlikte hareket edeceğime dair söz veriyorum. Ama belgesi olacak sadece siyaset olacak diye birilerinin ismini kullanmak, makam kullanmak ve töhmet altında tutmak doğru değil. Aslı olmayan bir şeyi ortaya atmak hem din hemde insan olarak etik değil.” ifadelerini kullandı.

“Rot balans ayarı yaptık.”

Geçen hafta Ankara'ya giderek Düzce'nin sorunlarını dile getirdiklerini de belirten Arslan, “Düzce'mizin sorunlarını, fındık politikasını, yollarımızın durumunu konuştuk. Genel başkan yardımcıları Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi oldukları için bu MYK'da bazı mevzular görüşülür. Düzce'nin sorunları akıllarının bir köşesinde bulunsun biraz teşkilattan konuştuk. Merkez İlçe Başkanlığı seçiminden sonra balans ayarı yapıldı diye haberler çıktı. Bizde ona istinaden balans ayarı tek olmaz dedik. Rot balans ayarı bir arada olsun düşüncesi ile teşkilatımıza da uğradı. Orada bizde gereken rot balans ayarını yaptık. Teşkilat genel başkanımızdan gerekli onayı aldık ve döndük.” dedi.

“Düzce'de bütün Belediyeleri almayı düşünüyoruz.”

Yerel seçim hazırlıkları konusunu da değerlendiren Arslan, "17 Ekim'de il başkanları toplantımız var Ankara'da. 1,5 yıldır başbakanımız her ay İl Genel Meclis Başkanımız, İl Belediye Başkanlarımız, Gençlik kolları ve Kadın Kolları İl Başkanlarımız ve İl Başkanları düzeyinde toplantı yapıyor. Tahminime göre böyle bir İl Başkanları toplantısında Başbakanımız yerel seçimlerin startını verecek. Başbakanın talimatları doğrultusunda bizde Düzce'de startı vereceğiz. Düzce'de yerel seçimlerin yoğunluğu nedeniyle 2 Kasım İlçe Başkanları seçiminin bitmesi ile hız kazanacak. Hedefimiz ilçe kongrelerinin bitmesinden sonra yerel yönetimler seçimlerine start vereceğiz. İnşallah Düzce'mize ve milletimize hayırlı olur. Düzce'de bütün belediyeleri almayı düşünüyoruz o azim ve karalılık ile çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.