Açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Selahattin Aydın: " Sayın Baykal’ın partimiz adına yaptıkları görüşleri için kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Saadet Partisi olarak karşılıklı anlaşma ve uzlaşıdan yana olduklarını belirten Aydın "Siyasal üslup ve anlayışımız, çatışma ve gerilimi değil, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayı temel prensip olarak kabul etmektedir." dedi.
Hiç bir siyasi partiyle koalisyon kurma ya da kurmamak gibi bir ön yargılarının olmadığını belirten İl Başkanı Aydın, Türkiye`nin önünü açacak ve ülkeyi özgürlük yurdu haline getirecek, her türlü öneri, program ve çözüm arayışında olan bütün partilerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
Aydın şunları söyledi: "Demokrasi; uzlaşma, paylaşma ve ortak çözüm üretme rejimidir. Bu çerçevede bizim hiçbir partiye karşı koalisyon kurma ya da kurmama noktasında ön yargımız yoktur. Böyle bir aritmetik ortaya çıkarsa kişisel görüşlerimiz değil programımız ve prensiplerimiz çerçevesinde değerlendiririz. Ancak önceliğimiz millettir. Milletimizle bir büyük ittifakı gerçekleştirmektir. Bu nedenle milletimizin tercih ve öncelikleri, bizim tercih ve önceliklerimizdir. Saadet partisi olarak Türkiye’nin önünü açacak ülkemizi refah, adalet ve özgürlük yurdu haline getirecek her türlü öneri, program ve çözüm arayışında bütün partilerle ve herkesle işbirliği yapmaya hazırız."