Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu ziyaret etti. Konuralp’in mahalle olması, tamamlanamayan üniversite yolu, üniversiteye tahsisi yapılacak olan kalıcı işyerleri ziyaretin gündemini oluşturdu.


ŞERİFOĞLU“BİZ BU SÖZLERE ALIŞKIN DEĞİLİZ”


Keleş, Rektör Şerifoğlu’nu kalabalık bir heyetle ziyaret edince makam odası yeterli olmadı ve toplantı odasına geçildi. Üniversitenin ve Rektör Şerifoğlu’nun başarılarından ve projelerinden övgüyle söz eden başkan adayı Keleş’e, Şerifoğlu’nun sık sık “Biz bu sözlere alışkın değiliz.” diye cevap vermesi duyduğu kırgınlığını gösterdi.
Seçim öncesi ziyaretlerini hazırlık süresi olarak nitelendirerek üniversitenin önemine değinen Keleş, Bakan yardımcısı Agah Kafkas’ın Konuralp ziyaretinde gündeme getirdiği Konuralp isminin üniversiteye verilmesi önerisini iletti.


Keleş, “Kendisinden gelecekle ilgili beklentimiz var. Konuralp Düzce’ye katıldı. Konuralp’in yok olacağı ile ilgili Konuralpliler’in bir endişesi var. Ben asla böyle bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bu üniversitenin isminin Düzce Konuralp Üniversitesi olarak değiştirilmesi için bir önerimiz var. Bu üniversitenin senatosunun vereceği bir karardır.” dedi.

KONURALP BİZİM İÇİN DE HASSAS

İsim değiştirilme konusunun siyasi bir konu olduğunun altını çizen Şerfioğlu ise yine ilgili makamlara iletme sözü verdi.


Şerifoğlu, “Konuralp konusu bizim için de çok hassas bir konu. İsim verme konusunda senatomuz ilk adımı yıllar önce attı. İçinde bulunduğumuz bu yerleşke Konuralp yerleşkesi olarak verildi. Bu ne senatonun ne de benim tek başıma alacağımız bir karar. Ben senatoda gündeme getiririm. Bu siyasi bir konudur. Parlamentoda karar alınacak bir konudur. Bu konuda güç birliği varsa bu gerçekleştirilir.” dedi.


Konuralp’in mahalle olmasının siyasi bir görüş sonucu ortaya çıkmış bir karar dolduğunu belirten Şerifoğlu, her durumun yeni fırsatlar getireceğine işaret ederek Konuralp için sayısız projeleri olduğunu anlattı.

ALLAH BİZE NASİP EDECEK


Şerifoğlu ayrıca bütün başkan adaylarından üniversiteye yer ve tahsis konusunda yardımcı olmalarını ve ulaşım sorununu çözmeleri konusunda söz istediklerini belirtti. Öğrencilerden bu konuda çok fazla şikâyet aldıklarını anlatan Şerifoğlu’na, Keleş ise “ Allah bize nasip edecek” diye cevap verdi ve bu konuda özel projeleri olduğunu belirtti.

Ak Parti heyeti içinde yer alan Düzce Kalıcı Konutlar Çevresini Geliştirme ve Koruma Derneği (KALDER) Başkanı Mehmet Bilgin’in kalıcı işyerleri ile ilgili sorusuna da cevap veren Şerifoğlu, üniversitenin yer tahsisi için uzun yıllar bekletilmesine sitem ederken, tadilat masrafları için Maliye Bakanlığı'ndan bütçe talep ettiklerini söyledi.

 

 

Haber;S.Kaşkır