5 bin Kişiyi Bırakıp 100 Kişiye mi Tahsis Edilecek?

Kalıcı iş yerlerinde daha önce Üniversiteye tahsis edilen iş yerlerinin göçmenler için kullanıma açılmak istenmesi ve özel bir üniversiteye devri ile ilgili olarak konuşan Karslıoğlu, “ düşünmek lazım dedi.

“ 5 bin öğrenci geçici olarak yapılan bir yerde, prefabrikte eğitime devam edecek ve bu iş yerleri 50- 100 kişilik özel , paralı bir üniversiteye tahsis edilecek ise burada düşünmek lazım”

karslıoğlu, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun orayı bir bütün olarak istediği ancak bir kısmının başka kurumlara verildiği için yetersiz olduğunu ve bu yüzden Üniversitenin Kalıcı Konutlarda ki iş yerlerini istediğini söyledi.

“ Rektör hanım oranın ilk iki katının kendilerine verildiği zaman yettiğini söylemişti. Fakat onların bir kısmı zaten başka kurumlara verilmişti. Oranın yetmediğini onun için kalıcı konutlardaki iş yerlerine talipti. Burada da bir gerçek var. Bu göçmenler hergün geliyor. Bunlara da yer lazım. Orada ki yerde zaten rektörün ihtiyacına cevap vermiyordu. Fakat rektörün asıl istediği kalıcı konutlarda ki iş yeri. Buraya birde özel üniversite talip. Valiliğimizde oraya verme taraftarı”

Zorda Kalana Elbette Yardım Edeceğiz

Kalıcı iş yerlerinin il genel meclisinde, Düzce'ye gelen göçmenler için kullanılmasının önünün açan ve görüşülmek üzere komisyona havale edilen gündem maddesi ile bir kez daha kamuoyunda yer edinen göçmenler sorunu, hakkında düşüncelerini açıklayan Karsıoğlu göçmenler için elbette “yardımcı olunması gerekir” derken aynı zamanda bu konuda ki tereddütlerini de dile getirdi.
Göçmenler için “ elbette yardım etmeliyiz ama Esad devrilmez ise Türk vatandaşı mı olacaklar?” diyen CHP İl Başkanı Karslıoğlu konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı.

“ Kaç kişiler, nerede kalıyorlar, nasıl geçiniyorlar bunları kimse bilmiyor, elbette yardım etmemiz gerekir ancak göçmenler konusunda keisn bilgilere sahip değiliz”
Göçmen meselesini “ Hükümetin Politikası” olarak özeleyen Karslıoğlu “ Bu hükümetin politikasıdır. Suriye rejimine müdahil olduk, Esad gitsin diye hükümet aktif rol alıyor, bunun bir sorumluluğu olarak göçmenlere bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ancak konuyla ilgili kafalarda bir çok soru işareti olduğunu söyleyen Karslıoğlu “ eğer Suriye de iç savaş sona ermez ise göçmenler hep burada mı kalacak? Esad devrilmez ise bunlar ne yapacak. Türk vatandaşı mı olacak?” dedi.

Bir Sendikacı Arkadaş Konuyu Kavramadan Konuşuyor

Konuyla ilgili bilgili bilgisiz herkesin konuştuğunu ve bilgi kirliliği yarattığını söyleyen Karslıoğlu, isim vermeden Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç'a göndermede bulundu ve “bir sendikacı arkadaşta konuyu tam kavrayamadan rektör neden korkuyor diye demeç veriyor” dedi.

Karslıoğlu “ Bir sendikacı arkadaşımzıda olayı pek kavrayamamış heralde, rektör neden korkuyor diyor. Özel üniversite adı üzerinde özel üniversite, bunu parası olan kurum veya vatandaş açar. Şimdi gelipte devletin üniversitesi prefabrikte okurken gidipte ona vermek yanlıştır. Korku meselesi söz konusu değildir. Sonra onun alacağı 50 öğrencidir. Bunlarda paralı ailelerin çocuklarıdır, okuyacaktır. Biz ona karşı değiliz. Eğer Türk Hava Kurumu Üniversitesi Düzce'yi uygun görüyor ise gelir bir yer alır veya valilik verir ya da belediye verir yapar üniversitesini. Burada valiliğimizin il genel meclisi üyelerimizin olayı sağduyu ile düşünmesinde yarar görüyorum. Sendikacı arkadaşımızda olayı öyle bir yere çekiyor ki sanki rektör rekabetten korkarmış gibi. Ben o arkadaşa üniversite alanını gezmesini tavsiye ediyorum. Bir kampüs yapmış ki bugün Türkiye de Düzce üniversitesi ile kurulan üniversiteler ile bir kıyaslasınlar, Düzce Üniversitesini nerelere getirdiklerini çok iyi göreceklerdir” dedi.
Karslıoğlu Düzce'ye okul açılmasına karşı olmadığını ancak bu şekilde bir taraf mağdur edilerek 5 bin öğrenci görmezden gelinerek yapılan işin doğru olmadığını belirtti.

Valilik El Atmalı

Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi kantininin kapanması sebebi ile vatandaşın zor durumda olduğunu ve Ramazan Ayı'nın gelmesi ile vatandaşın mağduriyetinin arttacağını söyleyen Karslıoğlu “ Artık valiliğin el atma zamanı gelmiştir” dedi.

Karslıoğlu konuyla ilgili “ Burada artık valiliğin bazı şeylere el atması gerekir. Bu düzce için yüz karasıdır. Oradaki kantinin hukuksal boyutunu bilmiyorum ama bize bildirilen zaten bugüne kadar orada yapılan bütün işlerin hukuksuz olduğudur. O ben alacaklıyım, üniverste ben alacaklıyım diye söylentiler var. bunların hangisi doğrudur bilemiyoruz. Ama bir an önce üniversite doğru düzgün bir kantin binası yaparak adam gibi ihaleye çıkarması gerekiyor. Herkesin girebileceği bir ihale olmalı. El altından oraya verildi buraya verildi olmamalı zaten sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Şimdiki olduğu yerin altında nükleer tıp olduğu söyleniyor ve onun üzerinde yiyecek maddesi olmaz zaten. Çok acilen uygun bir yere üniversite bir kantin yaptırsın. İhale etsin. Mülki kendinde olmak şartı ile. Adam gibi de ihaleye çıkarsın bu işte bitsin” dedi.

Karslıoğlı Düzce'nin artık şaibelerden kurtulması gerektiğini ve şaibeli bir ilde yaşamaktan sıkılmaya başladığını söyledi. Daha açık daha şeffaf bir Düzce isteyen Karslıoğlu bu yönde adımların atılması gerektiğini söyledi.

TSO'ya Siyaset Bulaştı

Karslıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine siyasetin bulaştığını ve ötekileştirmenin devam ettiğini söyledi.

Karslıoğlu, “Maalesef her yere siyaset girdi. 31 arkadaşımız seçilmiş. 18' i toplantı yapmış. Bu bölünmüşlüğün başlangıcıdır. Çağırılıpta gitmeselerdi “bak arkadaş çağırmışlarda gitmemişiniz” derdim. Bu 18 kişide AK Partili olan arkadaşlarımız. Siz 13' kişi için baştan bunlar bizden değil diyerek bölüyorsunuz. Diyorsunuz ki biz ticaret odasını sadece kendi düşüncemizden insanlarla oluşturalım. Başbakanda yüzde elliyi zor tutuyorum demişti diğer yüzde elli suçlu mu buda böyle bir şey.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: M. YILMAZ