Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Düzce ziyaretinde CHP'nin hiçbir zaman helal oylarla iktidar olmadığını iddia ederek, ''Çok açık söylüyorum, bu milletin feraseti böyle devam ettiği sürece CHP, hiçbir zaman bu memlekette iktidar yüzü görmeyecektir'' demişti.

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Kurtulmuş'un CHP hakkındaki söylemleri ile ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. Karslıoğlu, Numan Kurtulmuş'un Has Parti Genel Başkanıyken “Ak Parti için kullandığı ifadeleri basınla paylaşarak 8 ay önce başka 8 ay sonra başka konuşuyor. itibar etmemize gerek yok.”dedi.
“AKP'liler Cumhuriyet Halk Partisine sataşmadan yapamıyorlar” diyen Karslıoğlu, “Eleştiriler her partinin hakkıdır. Biz Numan Kurtulmuş'un sözlerine nasıl itibar edelim. Numan Kurtulmuş 8 ay önce Has Parti'deyken “ Harun olmaya geldiler Karun oldular. Biz Ak Parti gibi firavunlaşmayacağız.” “ Elimize verilen ülkeyi yönetme hakkını halka karşı zulüm ve baskı haline dönüştürmeyeceğiz.” “Dini siyasete alet etmeyeceğiz” diyordu. Bunları Ak Parti'nin genel Başkan Yardımcısı söylüyor. Şimdi biz kime itibar edelim. Bunların hiçbiri bizim değil, Kurtulmuş'un sözleri. 8 ay önce başka 8 ay sonra başka konuşuyor. Türkiye'deki siyasetçilerin durumu hep beraber değerlendirelim. Başbakan, hakkında o kadar atıp tutan birini nasıl genel başkan yardımcısı yapabiliyor? bunları halkımızın takdirine bırakıyorum.” dedi.
Düzce'den yerel seçimler için yüzde 85 oy oranı bekleyen Kurtulmuş'a Karslıoğlu ilginç bir eleştiride bulundu.
85'de az yüzde 100 oy lazım
Karslıoğlu, “Yüzde 70'lik oyu az bulmuş yüzde 85 oy istiyormuş. Ben de yüzde 85'de az Düzce'ye yaptıkları hizmete bakarsak yüzde 100 oy lazım. Vatandaşlarımız 11 senedir pırıl pırıl hastanede tedavi görüyor. Askeri koğuş gibi. Bu kadar güzel hizmet yapan birine yüzde yüz oy verilmez mi. çocuklarımız hala prefabrik okullarda okuyor. Buda çok büyük bir hizmet. 3 km otoban bağlantı yolunu 11 senedir yapamadılar. Mahalle aralarından koca tırlarla gidiyor. 2 km'lik hastane yolunu 11 senedir yapacaklar. Bunlar çok büyük hizmetler.. Düzce'ye bu kadar hizmet edenlere yüzde 85'inde az olduğunu düşünüyorum. Yüzde 100 oy verelim hep beraber Düzce'yi yerinde saydıralım. Düzceli vatandaşlarımız diğer illere de baksınlar. 3 yıldır milletvekilleri belediye başkanları çıkardılar ama maalesef Düzce yerinde saymaya devam ediyor. Oyların kıymetini iyi bilsinler. Düzce'yi 11 sene daha yerinde saydırmayalım.”dedi.

Bize gelen hiçbir şey yok

Karslıoğlu, Pazartesi Düzce'ye gelecek olan Akil insanlarla ilgili kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini belirtti.
Karslıoğlu, “Bize gelen hiçbir şey yok. Biz Türkiye'de bitmesini en çok arzu eden ve kafa yoran bir partyiz. Bize neler söyleyecekler bilmiyoruz. CHP'nin çekimser kalmasının sebebi her şeyi hazırlıyorsunuz sonra destek verin diyorsunuz. Siz baştan bir çağırın. Nedir ne yapıyoruz. Ne oluyor ne gidiyor bilimiyoruz. Baştan beri beraber götürsek ona göre destek oluruz. Gelen Akil adamların Düzce'de temaslarını bilmediğimiz için neler olacak şuan bir fikrim yok.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR