Gelin CHP'yi Kapatalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Basri Karslıoğlu gezi parkı eylemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ükede olan her olayın altında CHP'nin parmağı oduğu imajının yaratılmak istendiğini belirtti.

Hükümetin basit bir eylemi yönetememesinin Türkiye de çok büyük yaralar açılmasına neden olduğunu söyleyen Karslıoğlu “Gezi parkı eylemi baştan demokratik bir hak kullanan birkaç çevrecinin eylemi ile başladı. Hatta mahkemeyede gidilmişti. Mahkemede gezi parkında ki işlerin mahkeme sonuçlanana kadar durdurulmasını talep etti. Başbakan da çıktı dediki siz yatsanızda kalksanızda biz kararımızı verdik. Böyle bir mahkeme kararını tanımıyorum dedi. Bir başbakan mahkeme kararını tanımıyorum derse burada düşünmek lazım” ifadelerini kullandı.

Karslıoğlu ükede olan her şeyin altında CHP'nin parmağı oduğu imajının yaratılmak istendiğini belirtti.

“ Gezi Parkı eylemlerinde CHP'nin parmağı var denildi, her zaman bizi ön plana çıkartıyorlar. Başbakan Reyhanlı saldırısı için dahi CHP'nin parmağı var dedi. Eğer öyle ise elinde belge var ise gerekli makamlara başvursun. Öyle bir şey varsa ben CHP İl başkanı olarak diyorum ki buyurun CHP'yi kapatalım” dedi.

Tepkinin asıl nedeninin orantısız güç kullanılması olduğunu belirten Karslıoğlu “Birisi eylemciler ile konuşsaydı olay bu boyutlara gelmeyecekti. Hiç kimse bir zarar görmeyecekti. Tabi arkadan illegal örgütlerde art düşünceli gruplar olaya girmiştir. Ama bunuda hükümetin ayırması gerekir. Muhalafetin buna gücü yok. Bunlar tamamen hükümetin iyi yönetememesinden bu duruma gelmiştir. Sayın başbakan faiz lobisi, dış güçler CHP demiştir. Orada demokratik eylemleri yapanların üzerine polis orantısız güç ile saldırınca orada CHP devreye girdi. Orada kim ne yaptı devlet bunları bulabilecek güçtedir. CHP boş yere suçlanmıştır.” dedi.

Umutsuz konuştu

Karslıoğlu ülke genelinde yapılan eylemler için ise, “ 77 ilde eylem, miting yapacak gücümüz olsa zaten iktidar olurduk” şeklinde beklenmeyen itirafta bulundu.
Karslıoğlu “ Eylemlerle alakamız yok. Zarar 100-200 milyon olmuş. Bunu kimse istemez. Sorunların çözülmesi gerekir” dedi.

Karslıoğlu ayrıca herşeyin altında CHP var imajının bilerek yaratılmaya çalışıldığını bunun seçime dair bir yatırım olduğunuda sözlerine ekledi. 



Haber: M. YILMAZ