13 yıldır atıl duran , İl Özel İdareye devredilmesinin ardından kamu kurumlarına tahsisin yapılamaya başlandığı Kalıcı işyerleri paylaşılamıyor. Özellikle Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilen yerin özel THK Üniversitesi Meslek Yüksek okulu ve Kolejine verilecek olması Düzce gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Vali Adnan Yılmaz'ın Düzce Üniversitesine daha önce yer tahsis edildiğini savunarak THK Üniversitesi Meslek Yüksek okulu ve Kolejine öncelik vermesi bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

 

Konuyla ilgili olarak muhalefet cephesinden açıklama geldi. Kalıcı işyerlerinin Özel Üniversite ve kolejine tahsis edilmesi hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Karslıoğlu, Özel Ünviersiteye karşı olmadıklarını ancak önceliğin prefabrik okulda eğitim gören Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek okuluna verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Karslıoğlu açıklamasında “Basından öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda bu iş yerlerinin bir özel üniversiteye verileceği bilgisini almış bulunuyoruz. Özel üniversiteye kesinlikle karşı değiliz. Valilik onlara bir arsa bularak binalarını yapabilirler. Biz öncelikli olarak depremden sonra prefabrik binada eğitim gören ve yetersiz hale gelen Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilmesinin daha doğru olacağını, sayın Valimize ve sayın İl Genel Meclisi üyelerimize bildiriyoruz. İlimizin kalkınmasına büyük katkıları olacak üniversitemize yardımcı olmalarını bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR