CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Düzce'nin YGS'de aldığı başarı sıralamasını eleştirerek suçu Milletvekillerine yükledi Karslıoğlu okul olmayan yerde öğrencilerin başarılı olmasının mümkün olmayacağını savunurken Düzce'nin ekonomik yapısının da kötüye gittiğine dikkat çekti.

Şov yapan milletvekillerimizin eseri

Karslıoğlu, “Düzce'de Okuma yazma oranında 5. sıradaydı şimdi 35. sırada. YGS'de de 65. sıradayız. Stadı olmayan yerden futbol takımının şampiyon olması beklenir mi? Okul olmayan yerde de öğrencilerin başarılı olma imkanı yoktur. 11 yıllık AKP iktidarı döneminde Düzce çok fakirleşmiştir. Çocuklarımız çok başarılı olmasını istiyorsanız özel ders aldıracaksınız. Asgari ücretle çalışan hangi vatandaş özel ders aldırabilir.bu gidişte 2050'de diğer iller hiç ilerlemezse biz ilk 10'a belki girebiliriz. Vatandaşlarımız oylarını Ak Partiye verebilir ama artık birşeyler istemesini bilmeli. Bu çocuklarımız yıllardır prefabrik okullarda okudu. Şimdiki aldıkları puanla büyük bir kısmı 2 yıllık okullara bile zor girecek durumda.Artık Düzcelililerin eğitim düzeyinin yükseltilmesi için milletvekillerimizi ciddi bir şekilde sıkıştırılması lazım. Bu 10 yıldır şov yapan milletvekillerimizin eseridir. Okul olmayan yerde öğrencinin başarılı olması mümkün değil. Düzce fakirleşmiştir. Bu ekonomik yapı bu şekilde giderse Düzce hiçbir zaman 65'lerden öne gelemeyecektir.”dedi.

Burada görevini yapmayan var!

Yoksul ailelere yapılan yardımların siyasi şova dönüştüğünü öne süren Karslıoğlu, ilgili kurumların bu konuda uyarılması için Vali Adnan Yılmaz'ı görev çağırdı.

Karslıoğlu, “Son zamanlarda Düzce'de bir olayı hep beraber izliyoruz. Bir mahalle ya da bir köyümüzde yoksul hasta bir vatandaşımızı basın bulup ortaya çıkarıyor. Daha sonra Ak parti il başkanı ziyaret ediyor. Daha sonrada da Valilik ya da sosyal hizmetler il müdürlüğü o hastamızı alıp hastaneye yatırıyor ve gerekli yardım yapıldı deniliyor. Resmen siyasi şova dönüştürülüyor. Burada bir görevini yapmayan var. Eğer orada bir hasta ya da yoksul varsa bizim yıllar önce kurulmuş, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız var. bunun görevi muhtaç insanlara nakdi ayni yardım yapmak. Eğer bu vatandaşımızı muhtar bildirmiyorsa muhtar hakkında gerekli cezai işlem yaptırılmalı. Muhtar bildirip, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız ya da sosyal hizmetler müdürlüğümüz yapmıyorsa onların hakkında gerekli cezai işlemler yapılmalı. Acaba 'kanun mu değişti, bunları halletmek il başkanlarına mı verildi' diye bir düşünceye kapıldım. Bu fakir fukaranın üzerinden siyasi şov yapılmasını ne ahlaki nede insani buluyorum. Valimiz de aracı girmeden bu sorunların halledilmesi gerektiği yönünde ilgili kurumları uyarmalı.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR