CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu eleştiri yağmuruna çıktı. İlk emekli maaşlarını açıklayan Başbakan’ı eleştirdi. Karslıoğlu, “Sayın Başbakanımız Bağkur ve SSK Emekli maaşlarına yapılacak zammı açıkladı. Bende ister istemez en az yüzde 50 veya daha fazla bir zam olacağını düşündüm. Sonra en düşük emekli maaşının 60 lira ve bu zamla da alacağı paranın 434 lira olduğunu açıkladı. Sanki bir emekli maaşı değil de harçlık verilir gibi bir paradır. Milli gelirin 10 bin doların üzerinde olduğu bir ülkede bir aylık emekli maaşı ile bir ton kömür alınmıyor. Emekli kahveye gidip 3 tane çayı rahat içemiyorsa bu emekli arkadaşlarımızın nasıl yaşamlarını sürdüreceklerini ben anlayamıyorum.” dedi. Ardından topu Düzce’ye gelen CHP Milletvekillerini eleştiren AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’na çevirdi.

Karslıoğlu, “CHP Milletvekillerimiz Düzce'ye 2. gelişleri idi. Düzce'de her gelişlerinde kalarak her yeri gezerek Düzce hakkında milletvekillerimiz bilgi sahibidir. Daha önce bir köy olup iç işleri bakanlığının emri ile Belediyeye katılan bir mahallemizi görüp mahallemizde oturana vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine soru önergesi verdiler. Sayın kaşıkoğlu bu konu ile acaba ne kadar ilgilendi. Stadyumun önünden geçtik. Stadyum durumunu görünce bunu sordular. Bende depremde yıkıldığını söyledim. 11 senedir yapılmadığını duyunca ister istemez Düzce milletvekilleri ne yapar diye sordular.” Şeklinde konuştu. Daha sonra sözü kavşaklar ve alt geçit meselesine getiren Karslıoğlu şunları kaydetti.

İl Başkanı Karslıoğlu, “Bu konuyu defalarca dile getirdim. Eski adı ile E-5, yeni adıyla D-100 üzerindeki kavşaklar tekrar gözden geçirilsin. Işık koymak gerekiyorsa koyulsun. Düzeltilmesi gerekiyorsa düzeltilsin. Bilhassa Çilimli Kavşağı o komik durumdan muhakkak çıkartılıp normal kavşak durumuna dönüştürülsün. Yoksa bu kazaların önü arkası kesilmeyecektir. Yine D-100 üzerine en az 5 tane alt geçit yapımına acele ile başlanmalı. Sayın Belediye Başkanımız Sayın Milletvekillerimiz bu konuyu Ankara'da çok iyi bir şekilde anlatarak muhakkak çözmelidirler. Üst geçitler yapılıyor. Fakat görülüyor ki ülkemizin belli noktalarında doğru belli üst geçitler kullanılmıyor.” İfadelerini kullandı.

Haber; R. BAL