Tek partiyle demokrasiden bahsedilmez

CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü ile AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu arasında yaşanan söz düellosunun ardından ilk açıklama CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu’ndan geldi. Karslıoğlu, iki siyasetçi arasındaki söz düellosunun kendilerini ilgilendirdiğini ancak Kaşıkoğlu’nun partisi hakkındaki genel açıklamalarına karşı cevap verme ihtiyacı hissettiğini söyledi.

Karslıoğlu, “ Merkez ilçe başkanımız ile AK Parti İl Başkanı arasında bir söz düellosu yaşandı. İkisi arasında yaşananlar çok önemli değil çünkü iki arkadaşımız da kendilerini savunacak kapasitedeler. Ancak bizi ilgilendiren Kaşıkoğlu’nun yine bulduğu fırsatta genel başkanının yaptığı gibi 70 sene önce olanları sanki yaşamış gibi gündeme getirmesidir. Bu ülkeyi işgalden kurtarıp demokrasiyi getiren o dönemin idarecilerini sürekli suçlamayı ahlaki bulmuyorum. Kendileri tek parti döneminde demokrasiden bahsediyorlar.Eğer Kaşıkoğlu demokrasinin ne demek olduğunu bilmiyorsa iyice inceleyip öğrensin, insanların kafalarını karıştırmak için açıklama yapmasınlar.” Dedi.

Tek adaylı seçimler

Demokrasiden bahsedilen AK Parti’de son dönemlerde yapılan seçimlerde hep tek adaylı sistemin işlediğini belirten Karslıoğlu, CHP hakkında yapılan suçlamaları haksız olarak nitelendirdi.

Karslıoğlu, “ Son seçimlere bakın hiç çift adayla seçim yaptılar mı, milletvekilliği, il başkanlığı hepsinde tek aday, demokrasiden bahsediyorsanız seçim olması lazım. Onların suçladığı insanlar olmasaydı bugün biz de tıpkı komşularımız gibi iç savaş ile uğraşır durumda olurduk. Ö dönem için haksız suçlamalar yapılmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Sizin başkanınız attan düştü

Karslıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da konuşan Kaşıkoğlu’nu eleştirirken, “Bizim genel başkanımız merdivene ters binmiş, sizin başkanınız ata binmeyi bilmiyor ya” dedi.

Karslıoğlu, “ Başkanımız merdivene ters binmiş. Sizin başkanınız attan düştü ne çabuk unuttunuz. Otomobilde kilitli kaldı camı balyozla kırılarak çıkarıldı.Biz bunları gündeme bile getirmiyoruz.Biz Dersim’i bombalamışız, siz o zaman niye Uludere’de 34 vatandaşı bombaladınız. Bunlar boş şeyler.Bunların ülkeye yararı yok. 10 senedir giden kötü düzen yerine bunları konuşuyorlar. BDP ile işbirliği içindeymişiz. Zaman zaman mecliste tartışılan konularda BDP ile fikir birliği içindesiniz, sizde mi o zaman işbirlikçisiniz. Teröristlerin davullu zurnalı karşılanmasını, Oslo görüşmelerini unutmadık. Ülkeye kazandırdıkları hiçbir şey yok, 10 senedir refah için, huzur için ne yapmışlar.Bizi suçlayarak, İnönü’yü ve Kılıçdaroğlu’nu suçlayarak yapılan dedikodu siyaseti ülkeye yarar vermez. Ciddi konulara dönsünler. “ dedi.

Atatürk sizi ister miydi?

İki dönem milletvekilli yapmış bir siyasetçiye yakışmayan sözler olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, “Atatürk olsaydı CHP’yi istemezdi” sözlerine de tepki gösterdi.

“ Atatürk olsaydı CHP’yi istemezmiş. Caba Atatürk olsaydı askerinin başına çuval geçirten, İsrail’de vatandaşları öldürülürken ve Suriye uçağını düşürürken hiç sesi çıkmayan hükümeti ister miydi.” Diyen Karslıoğlu Afyon’da yaşanan patlama için ise hala net bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

Karslıoğlu böyle demogojilerle siyaset yapılamayacağını söyleyerek, çifte standardın bırakılması gerektiğini, 10 senedir aynı nakaratların dinlendiğini belirtti.

HABER:H.İŞCAN