CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında D-100 Karayolundaki düzensizliklere dikkat çekti. Düzce'nin sahipsiz bırakıldığını savunan Karslıoğlu, karayolları üzerindeki kavşakları eleştirdi.

Düzce'nin sahibi yok

“Düzce Türkiye'nin en güzel illerinden birisi.” Karslıoğlu, “ Çok güzel bir ovası, yaylası, denizi, ormanı var. Allah ne gerekiyorsa hepsini vermiş. Ama Düzce'nin sahibi yok. Bu bir gerçek. Bolu'dan Sakarya'ya kadar E-5 üzerindeki kavşaklarda her gün bir kaza oluyor. Yine Akçakoca istikametinde, şehir içinde her gün bir kaza haberi görüyoruz. Bunları kimse ne dile getiriyor ne de düzelmesi için çaba sarf ediyor. Tutturdular akıllı kavşak diye. Başka illerde yok da bizde niye var. “akıllı” ya da “akılsız” olsun da, kaza olmasın. Birden önünüz genişliyor. Ben böyle bir şey görmedim. Artık bir çözüm bulalım.”ifadelerini kullandı.

Mecliste gündeme getirdik

D-100 Karayolu'nda Üçköprü halkının yaşadığı kavşak sorunu ve kuzey çevre yolundaki Tepecik Mahallesindeki bariyer sorununa değinen Karslıoğlu, CHP olarak bu sıkıntıları meclise taşıdıklarını ancak Düzce siyasetçilerinin hiçbir çalışma yapmadığını savundu.

Karslıoğlu, “Üçköprü'den Konuralp'e çıkan çevre yolundaki bazı yerleşim yerlerinde evlerine gitme şansı kalmadı. Bunlardan biri de Tepecik mahallesi. Ya 5 km. dolaşacaklar ya da bariyerlerden atlayarak geçecekler. Yine Üçköprü'de de aynı sorun var. Biz bu iki konuyu mecliste gündeme getirdik. Bunlar aslında çok çabuk çözülecek sorunlar. Ben Tepecik mahallesini Belediye Başkanımıza da ilettim. Bizim milletvekillerimiz mecliste de gündeme getirdi. Ancak hiçbir milletvekilimiz gidip de baktığını görmedim. Bu yüzden Düzce'nin her şeyi var sahibi yok. Bu E-5'i ve yan yolları gözden geçirmeleri lazım. Üst geçitlerimiz var bir yığın. Ama yaşlı bir insanımızın Ya da çocuklu bir ailenin kullanması mümkün değil. Başka iller asansörlü yapmış.”diye konuştu.

“-cak ,-cek” kelimesinden bıktım

Düzce'de Milletvekilleri, belediye başkanı ve il genel meclisinin uyuduğunu dile getiren Karslıoğlu, düzce halkını verdikleri oylara sahip çıkmaya davet etti.

Karslıoğlu, “Bizde “yapılacak edilecek” deniliyor. Ben artık bu “-cak ,-cek” kelimesinden bıktım. Bizde artık yapalım. 11 senedir prefabrik okulları, hastanesi, ve kültür merkezi, terminali, katı atık tesisi yapılamayan bir ilin sahibi var mıdır? Artık vatandaşlarımız verdikleri oya sahip çıksın ve uyarsınlar. Düzce'ye de bir şeyler yapsın. Bu gidişte biz 10 -15 sene daha bekleyeceğiz. Milletvekilleri belediye başkanlarını, il genel meclisini artık uyundırın bunlar uyuyorlar. Yoksa bu kadar duyarsızlık olmaz.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR