MHP Düzce İl Teşkilatı Eski Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kasapoğlu, dün akşam düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı iftarında “Kim başkomutanı askersiz bırakmak için konuşuyorsa bilin ki o FETÖ’cü ağzıyla konuşuyordur” şeklinde açıklama yapan AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Ayşe Keşir’i, eleştirdi.

“Özlü’yü hariç tutarak konuşuyorum”
Düzcelilerin 16 yıldır AK Parti’ye destek vererek meclise gönderdiğini ancak, destek verilen vekillerin halktan uzaklaştığına vurgu yapan Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Seçmen  aslında bu durumun  farkında ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, muhalefet gerekliliğinin önüne geçtiği için, vekil profilleri, vekillerin çalışma anlayışları, vatandaşla olan iletişimleri ve benzeri hiçbir özellikleri daha önceden önemli değildi. AK Parti milletvekili adayları, Cumhurbaşkanı sevgisinin kendilerini bir yere getirmesini beklediler ve geldiler. Faruk Özlü'yü hariç tutarak konuşuyorum, çünkü bulunduğu makamın hakkını verme gayreti içinde olduğunu her fırsatta gösterdi.”

“O ağız FETÖ ağzı değil, sizi meclise Erdoğan için yollamış sokağa çıkıp oy istediğiniz seçmenin ağzı”
“İlk kez Cumhurbaşkanından bağımsız olarak seçime giren siyasetçilerin adeta seçmene iftira atar nitelikte ahlaksızca açıklamalar yapıyor” diyerek sözlerine devam eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Her sahaya çıktıklarında 'size reis için oy verdik' eleştirisini zaten vatandaştan kendi kulakları ile duyuyorlar. Bunu sokakta vatandaş  zaten konuşuyor. Partisinin adaylarından memnun olmayan seçmen, parlamentoda haliyle ittifak ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelme eğilimi gösteriyor. Bu gayet doğal bir seçmen tavrıdır. Üstelik yeni sistem seçmene başkan ve partiyi ayrı ayrı seçme imkanı verirken, yasal olarak bu bir hak iken siz kim olarak insanları zan altında bırakıyorsunuz. Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim ama vekillikte vermeyeceğim' diyen ağız FETÖ ağzı değil. O ağız size yıllardır istemeye istemeye oy vermiş, sizi meclise sırf Erdoğan sevgisiyle yollamış olan ve şimdi de sokağa çıkıp oy istediğiniz seçmenin ağzı. Kendinizi aklamak ya da kurtarmak için oy istediğiniz seçmene iftira atmayın kimseyi korkutmaya çalışmayın. Yapılan bu akıl almaz skandal niteliğindeki açıklamaları kınıyorum.”

Haber: M.AYDIN