30 Mart Yerel Seçimleri'nde en çok aday adayı müracaatlarının yapıldığı parti olan AK Parti, bu sayede önemli bir gelir elde ediyor. İllerde sadece merkez adaylarını açıklayan ilçe, belde, belediye meclisi ve il genel meclisi adaylıkları için ise ocak ayını bekleyen AK Parti, uzayan süreçte kasasını aday adaylarından gelen paralarla dolduruyor.

Yerel ve genel seçimlerde aday adayı başvurularının siyasi partilere kazanç sağladığı bilinirken, özellikle yerel seçimlerde aday sayısının fazla olması kasalara giren paranın da artmasını sağlıyor. Başvuru paralarından en iyi faydalanan partilerin başında ise AK Parti geliyor. Düzce'de belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adaylığını koyan isimlerden başvuru ücretinin yanı sıra "Partiye yardım" adı altında binlerce lira alındığı öğrenildi. 15 Ocak'ta ilçe ve belde belediye başkan adaylarını, ay sonunda ise meclis adaylarını açıklayacak olan AK Parti'nin süreci uzatmadaki en önemli gerekçesi olarak da parti kasasına giren bu paralar gösteriliyor.

ADAYLIK KAPISINI BAĞIŞIN MİKTARI MI AÇIYOR?

Bazı aday adaylarının "Adaylık garantisi" alarak 200 bin liraya kadar partiye destek sağladığı iddia edilirken, bu iddia akıllara, "Adaylık kapısını bağışın miktarı mı açıyor?" sorusunu getiriyor. Düzce Milletvekilleri ve Başkan Adayı Mehmet Keleş'in müdahil olmadığı belediye ve il genel meclisi adaylıkları konusuyla AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun yakından ilgilendiği biliniyor.

İmar ve yatırım başta olmak üzere Düzce'nin geleceğine ilişkin önemli kararların alındığı belediye ve il genel meclisi gibi önemli koltuklar için AK Parti'nin hangi isimleri aday olarak açıklayacağı Ocak ayında belli olacak.

Haber: C. ÜSTÜNER