Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Anayasa değişikliği için hazırlanan pakete Muhalefetin şiddetle karşı çıkması konularında açıklamada bulundu. Kaşıkoğlu, Mevcut Anayasanın 1960 ve 1982 darbelerinin Anayasası olduğunu belirterek,” Mevcut Anayasa darbeler sonucunda hazırlanan bir Anayasa. Ülkenin gelişmesini kalkınmasını, müreffeh ülkeler seviyesindeki bir noktaya gelmesinin önündeki en büyük engellerden bir tanesi. Eğer siz vücudunuza dar gelen bir elbiseyle sürekli gününüzü geçirmeye çalışırsanız, ya elbiseniz bir tarafından sökülüyor yahut da istediğiniz hareketleri, manevralardan yoksun kalıyorsunuz. İşte bu anlamda 1982 Anayasasını da böyle değerlendirmek gerekir. Baktığınız zaman, bu konuda, Anayasa noktasında görüş ifade etmesi gereken kesimlerin toplumsal, toplumsal yaşamdaki bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, Demokratik Parlamenter sistemin önemli aktörlerinden siyasi Partiler, hepsine baktığınızda 1982 Anayasasının bir Darbe Anayasası olduğunu, Ülkenin gelişmesinin önünde en büyük engel olduğunu, dolayısıyla bu anayasasının mutlak suretle değiştirilerek, ülkenin daha demokratik daha özgürlüklerin ön plana alındığı ve güçler ayrılığının ve bürokratik oligarşinin ortadan kaldırılıp gerçekten Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla, Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünya Nasıl bir modern demokrasi yaşıyorsa aynı kuralların ülkemizde de geçerli olması adına atılmış olar bir adımdır.” İfadelerini kullandı.
2007 seçimleri sonrasında tüm Anayasa değişikliği savunucusu konumunda olan insanların sahte bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, gerçek niyetlerinin bu olmadığını ve insanları aldatmaya yönelik sadece oy avcılığı için bütün bunları programlarında yer verdiklerini gördüklerini söyledi.
Kaşıkoğlu,” Toptan bir Anayasa değişikliği ve bir Anayasanın yapılması adeta onların, bu gün CHP’nin, MHP’nin söylemine baktığınızda yahut da bir takım biraz daha böyle Ergenekon, biraz daha ulusalcı yapının içerisinde Ak Parti karşıtlığı üzerine siyaset anlayışına oturan kesimlere baktığınızda şu var, bir ülkede Anayasayı Türkiye’de Darbe yapanlar yapabilir, darbe yapılmadan asla bir Anayasa değişikliği mümkün değildir. Bunu söyleyen insanlara biz Türk milleti olarak ve ya bir siyasetçi olarak söyleyecek bir sözümüz yoktur. Ben bireysel olarak bu Anayasa değişikliğinden yana ne kadar gücüm varsa her platforma yerine getirebilmek için canla başla milletim adına çalışmaya bu gün olduğu gibi yarın da hazır olacağım.”dedi.
Anayasa değişikliği ile ilgili paketin Türkiye Büyük Milet Meclisine geldiğinde İktidar partisinin fire verip vermeyeceği konusunda son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili bir açıklama da yapan Metin Kaşıkoğlu, Partideki bazı arkadaşlarının paket üzerinde bazı eksik gördükleri bölümleri Başbakana ilettiklerini ve gereğinin Başbakan tarafından yapıldığını belirterek,” Biz kesinlikle 336 arkadaşımızla oylamanın yapılacağı gün ölüm kalım olmadığı sürece kesinlikle bir fire beklemiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Hazırlanan Anayasa Değişikliği paketinde Parti kapatmalarla ilgili yargıya, Meclis tarafından yargılamanın yapılabilmesi için izin verilmesi noktasında her partinin 5 üyesinin bulunduğu bir ortam hazırlandığını, buna da muhalefetin karşı çıkmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek,” Biz eğer Meclisteki sandalye sayısına göre böyle bir uygulamaya gitseydik haklı olabilirlerdi. Oysa biz 336 sandalye sayımız olmasına rağmen 5 üye ile temsil hakkımız var. Diğer Partilerin de aynı şekilde 5 üye ile temsil hakkı var. Bu şu demek oluyor. İktidar olarak bizim 5, muhalefetin ise 15 üyesi bulunacak. 20 üyenin bir partinin kapatılması ile ilgili görüşmesi sonucu çoğunluk onay verirse Yargılama izni verilecek. Bütün bunlara rağmen, Muhalefetin karşı çıkmasına bir anlam verebilmiş değiliz.” Şeklinde konuştu.