Ak parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Erol Tayhan'la Manşet programında TSO seçimlerinden parti içi çekişmelere kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Düzce'deki muhalefet partilerini sert bir dille eleştiren Kaşıkoğlu'nun yanı sıra, canlı yayına telefonla Bağlanan MHP İl başkanı Abdullah Danışmaz ve DÜZDER Başkanı Cemal Aksan'ın konuşmaları da programa damga vurdu.

Birşeyleri kaşımanın Düzce'ye faydası yok

“1 yıllık İl Başkanlığım boyunca keşke dediğim bir şey olmadı.” Diyen Kaşıkoğlu gerek Milletvekilliği gerekse İl Başkanlığı döneminde hala bitirilemeyen yatırımlar ve parti içi iç meselelerle ilgili olarak “ bir şeyleri kaşımak sürekli ısıtıp ısıtıp önünde getirmenin Düzce’ye kazandırdığı bir şey yok. İktidar partisi olan biziz. Biz sonuç odaklı olmalıyız. İl başkanlığı ilk kez yapıyoruz. Hataların bir kısmı bende de olabilir. Ben farklı onlar farklı düşünebilir. Ama her geçen gün daha iyiye gittiğimizi söyleyebiliriz. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyelerimizle 2014 yılında yapılacak 3 seçim giderken bizim birbirimizle kavgamız çok da önemli değil. Aksilik, küslük ilişkimiz yok.” Dedi.

Gerekirse istifa ederim

Parti içi görüş ayrılıkları ile ilgili olarak Kaşıkoğlu, bu durumun kendisinin sorumluluğunda olduğunu gerekirse istifa edebileceğini savundu.
Kaşıkoğlu, “İl Başkanı, milletvekilleri ile sürtüşme olması benim il başkanlığımı bırakıp gitmem demektir. Eğer bir sorun varsa benim sorumluluğumdadır. Nasıl merkez belediyeyi kaybedersem istifa ederim diyorsam yine kavga varsa aynı durum söz konusu. Biz bir aileyiz. Aile içi meselelerimizi kendi içimizde çözmeliyiz. Aile içindekileri dışarı servis edilmesi doğru değildir. At izini it izine karıştırıldığı zamanları da gördük. Zaman zaman olmuştur ama olmayanların da olmuş gibi yansıtılması doğru değildir.”diye konuştu.

Avuçlarını Yalarlar

Bazı Partilerin siyaset anlayışını eleştiren Kaşıkoğlu sert konuştu.
Kaşıkoğlu, “Sandıkta yapamadıklarını pis siyaset anlayışıyla bozmaya çalışanlar var. Ama millette bunlara itibar etmiyor. Hala sandıkta dersini almamış insanlar var. Düzce’nin sahibi biziz, yeniden dizayn edeceğiz diyorlar. Bir kere Düzce’nin tek sahibi halktır. Biri eski günlerin özlemini çekiyor ama biz görevde kaldığımız müddetçe avuçlarını yalarlar. Eski siyaset cambazlığının karşılığı yok. Dağ başı değil. Demoktatik hukuk devletidir.”diye konuştu.

Böyle muhalefete Düzce'nin ihtiyacı yok

Kaşıkoğlu geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kent ekonomileri formuna davet edildikleri halde katılmayan muhalefet partilerini sert bir dille eleştirdi.
Kaşıkoğlu, “2023 hedefleri giderken Düzce’nin katkılarının belirleneceği programda benimde söyleyecek sözüm var diyen herkese kapımızı açtık. Ancak MHP ve CHP İl başkanları da orada olsaydı ve eleştirilerini yapsaydı. Bu Ak partinin hizmetkarlığını yaptığı bir program. Herkese açık bir platforma gelmeyen muhalefete Düzce’nin ihtiyacı yok.” diye konuştu.

Sorun meclis başkanında

Numan Kurtulmuş'un Düzce ziyareti esnasında Ticaret ve Sanayi odası tarafından düzenlenen programda yaşanan organizasyon bozukluğu ile ilgili olarak Metin Büyük'ü İsfaya davet etmediğini söyleyen Kaşıkoğlu, sorumluluğun Meclis Başkanında olduğunu yine sözlerinin arkasında durduğunu yineledi.
Kaşıkoğlu, “Ak Parti sınıfta kaldı” denmesine hazmedemem. Toplantının sorumlusu meclis başkanı Nusret Özsoy neden gelmedi. Bu millet size hak ve yetki verdi. Bana göre istifa etmeli. Bu toplantıda olmayanlara Düzce’nin ihtiyacı yok. Siz ev sahibisiniz, programa davet ediyorsunuz, kendiniz yok.”şeklinde konuştu
Programa telefon Bağlantısı ile katılan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise Kaşıkoğlunu üslubundan ötürü eleştirirken kent ekonomileri formuna neden katılmadığına açıklık getirdi.

Sadece laf ebeliği yapıyor

Danışmaz, “Hem şahsına hem de il başkanlığına yakışmadı. Kent ekonomileri platformuna katılım sayının azlığı bilinirken, Numan Kurtulmuş’un katılığı toplantıda Nusret Özsyo’u istifa etmeyi hak görüyor. Farklı farklı yalan konuşması ve makarna bulgur muhabbeti yapmasına kendisine yakıştıramadım. Üslubunu düzeltirse daha iyi olur. Yalan söyleyerek iftira eder gibi konuşmasını kendisine yakıştıramıyorum. İktidar partisini organize ettiği platforma sadece kalabalık görünmesi için çağrılıyor. Ne söz veriyor ne de saygı gösteriliyor. Burada sadece laf ebeliği yapıyor. TSO seçimlerine siyasetin karıştırılmamasını söylememize rağmen bizim adayımız Fahri Çakır’dır demesi saygısızlıktır, sanayicilerin düşüncelerine de ipotektir.”dedi.
Danışmaz Boğazına kadar içinde...

Kaşıkoğlu, ise Danışmaz'ın iddialarına şu şekilde cevap verdi:
“TSO seçimlerine siyasi partiler taraf olamaz ve bunun cezai yaptırımları var. Benim parti olarak destekleğimiz şudur diye ağzımdan çıkmamıştır. Benim yakın yada uzak olduklarım olabilir ama birinin lehte yada aleyhinde olmayız. Üslubumu dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama meclis başkanı ve üyelerinin kendi organizasyonlarına katılmamalarını nasıl buluyorsunuz. Kent ekonomileri forumuna da gelmeyen iki kişi vardı biri CHP diğeri MHP. Davet ettiklerimizin tamamı ordaydı. Ticaret ve sanayi odası seçimlerinde MHP yokum diyor ama boğazına kadar içinde. Abdullah bey seçimlerde aday. Benim yönetim arkadaşımla karşı karşıya çalışıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz.”
Danışmaz'ın ardından telefonla bağlanan Cemal Aksan ise Mustafa Keskin’in siyasi baskı nedeniyle seçilere girmediği Keski'nin ak parti genel merkezden aranarak “ bizimle siyaset yapmak istiyorsan adaylıktan çekilirsin” dendiğini iddia etti.
Kaşıkoğlu ise Aksan'ın iddialarını “söylenenlerin hiçbiri doğru değil ben baskı yapmadım, genel merkezden de bir baskı yapıldığını duymadım”şeklinde yanıtladı.

Kimseye verilmiş bir sözümüz yok

Kaşıkoğlu Belediye başkanı ve parti ile ilgili seçim anketlerine ilişkin olarak ise bunun parti mahremiyetine girdiğini açıklamasının doğru olmayacağını söyledi.
Kaşıkoğlu, “belediye seçim anketi, kendi içimizdeki değerlendirmeleri paylaşmam mahremiyetimizi bozar. Ancak şuanda seçim olsa yapılan anketlerde Ak Parti Düzce'de yüzde 70 çıkıyor. Bizim hedefimiz plakamızı yakalamak. Ona yönelik hummalı bir çalışma yapıyoruz. Belediye başkanı belirleyecek olan teşkilattır. Kimseye verilmiş bir sözümüz yok, önyargımız da yok. İsterse bir gün önce Ak partiye girmiş olsun fark etmez. Ne parti, ne hissiyat nede eş dost tavsiyesine bakacağız.

ikinci bir aday bile bulamazlar

Kaşıkoğlu yerel seçimler yaklaşırken diğer siyasi partilerin aday bulma sıkıntısı yaşadığını iddia etti.
Kaşıkoğlu, “Bu partiler ikinci bir aday bile bulamaz. Allah yardımcıları olsun onların yerinde olup da siyaset yapmak istemem. Belki CHP para verip de aday yapacak. Tek alternatifleri tek adayları var. İşleri kolay. Çoğu yerlerde aday bile bulmayacakları endişesi taşıyorlar.”şeklinde konuştu.

Kararı belde halkı vermeli

Konuralp'in mahalle olması ile ilgili olarak Kaşıkoğlu, kesinleşen hiçbir durumun olmadığını savundu.
Kaşıkoğlu, “Hiçbirşey bellli değil. Gelecek kararı göreceğiz. İhtimaller konuşuluyor. Bu durumda bir şey söylemek havanda su dövmek demek. Teşkilat olarak Konuralp halkının istemediği hiç birşeyi peşinde olamayız. Onların arzu ve talepleri birinci sırada. Kararı belde halkı vermeli.”diye konuştu.
Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Düzce'ye hızlı tren gelmesinin gerekli olmadığı yönündeki açıklamasına ise “Hızlı trenle ilgili İbrahim Korkmaz’ın bu maksatla söylediğini inanmam. Herkes ister. Hızlı tren bir gün mutlaka gelecek. “dedi.

Haber: S. KAŞKIR