20 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti İl Kongresi'nde tek liste seçime girerek başkan seçilen Metin Kaşıkoğlu, yeni dönem için görevine resmen başladı. Kaşıkoğlu, bugün il seçim kuruluna giderek mazbatasını teslim aldı. Kaşıkoğlu’nu bu önemli günde yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı. Mazbata töreninde il başkanlığı görevini devraldığı Mustafa Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Günal ve Gençlik Kolları İl Başkanı Öner Şen de hazır bulundu.

 Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kerim Coşkun’un elinden mazbatasını aldı.Kaşıkoğlu, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Düzce’de çalışmaya kararlı bir ekip olduklarının altını çizdi.

Milat Olacak

Kaşıkoğlu, “Bizim için bugün işin resmiyete döküldüğü an. Gerçekten bunun hem bizim hem de Düzce’deki tüm halkımız için milat olacağını düşünüyorum. Farklı bir heyecan ve yeni bir sayfa. Düzce’ye yapılacak olan hizmetleri ortaya koymada en önemli görevi üstlenecek olan iktidar partisinin il teşkilatı olarak Düzce’de çalışmaya kararlı bir ekibiz. Çok değişik renkleri içerisinde barındıran büyük bir aileyiz. Mevlam umarım bizi halkımıza karşı mahcup etmez. Çok heyecanlıyım inşallah bu heyecanımız görev süremizin sonuna kadar devam eder ve hiç geçmez. Düzce’mize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kerim Coşkun da Kaşıkoğlu ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Mazbatasını alan Kaşıkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdikten sonra adliyeden ayrıldı.
 
Mazbatasını alan Kaşıkoğlu için bugün Ak Parti İl Binasında devir teslim töreni düzenlendi.
Devir teslim törenine Milletvekil Osman Çakır, Akpartili Belediye başkanları, İGM üyeleri, Belediye meclis üyeleri, eski ve yeni yönetim kurul üyeleri ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

Partideki Görevime Nokta Koymuyorum

Görevi teslim eden eski İl başkanı Mustafa Yılmaz, yeni yönetime başarılar dileyerek “Geçtiğimiz Pazar günü yaptığımı 4. Olağan kongremize tek aday olarak gittik. Genel merkez tarafından tek liste olarak gidilmesi ve bunun başkanlığını da Metin Ağabeyimizin yapması istendi. Bizde buna istinaden çalışmalarımızı yaptık. Benim bugün burada görevim sona eriyor. Fakat partideki görevime nokta koymuyorum. Tam tersine virgül koyuyor ve partide herhangi bir görevde çalışmaya talip olduğumu dile getiriyorum.”dedi.

Eski Yönetime Teşekkür

Metin Kaşıkoğlu ise eski il yönetiminde bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek “Ben bugün yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile mazbatamızı aldık. Resmen görevlerimizi başladık. Eski il başkanımız Mustafa Yılmaz’da burada benim lafımı kullandı. Görevi noktalamıyorum virgül koyuyorum benim lafımdı. Ama tabi ki bu partiye bir takılan bir daha çıkmak istemiyor. Ben genel seçimlerde partimizi alnının akıyla çıkartan tüm il yönetimindeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 Törene katılan Milletvekili Osman Çakır ve Belediye Başkanı İsmail Bayram da yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
Haber; S. KAŞKIR