Fındık politikasında yeni strateji belirleyen hükümete tepkiler devam ederken AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, tepkilerin doğal olduğunu söyledi. Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal'ı makamında ziyaret etti. Kaşıkoğlu burada fındık konusundaki tepkileri değerlendirdi.

Yeni bir destekleme politikası içine büründüklerini ifade eden Kaşıkoğlu, köy ziyaretlerinde alınan karardaki eksikliklerin halk tarafından dinlendiğini ve bunların giderilmesi için çalışmalarına başladıklarını belirtti. Çalışmalar tamamlanınca kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyleyen Kaşıkoğlu, “Düzce'nin sıkıntılarını gidermek için önümüzdeki günlerde Başbakan, Tarım Bakanı, Maliye Bakanı ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanıyla birlikte toplantı yapacağız. Fındık konusunda Düzce ve Kaynaşlı'nın 2001 yılı itibariyle fındık dikim alanı dışına çıkarılması konusunu da tartışacağız. 1993 yılında bu alanların fındık dikim alanı içinde olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu. Kaşıkoğlu, toplantıdan sonra sorunların düzeltileceğini ve çiftçinin sıkıntısının % 90 oranında azalacağını ifade etti.


CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın fındık için miting hazırlığı içinde olduğu seklindeki bir soruya Kaşıkoğlu; “Mitingler tabii ki olacaktır. Toplumun çıkarlarını, menfaatlerini korumak için yapılan herşeyin arkasıdayız. Fakat bunu siyasi rant şekline dönüştürenleri kınıyorum.biz milletimize zulüm etmek için değil milletimizi yüceltmek için burdayız” ifadelerini kullandı.

Fındığın serbest piyasaya bırakıldığını ifade eden Kaşıkoğlu, “2005-2006 yıllarında Devlet taban fiyat açıklamadı. Fakat tüccar üreticinin kapısından 6 buçuk milyondan fındık aldı.ama her ne olursa olsun bu devlet büyük bir devlet halkını madur etmez. Üç beş tüccara bu halkı ezdirmez.” dedi. Fındığın bu yıl fazla olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu, fiyatın arz talebe göre belirlendiğini ve fiyatın ne olacağı konusunda henüz bir netlik olmadığını vurguladı. Kaşıkoğlu, üreticinin madur edilmeyeceğini, sıkıntılarını gidermek için üreticiye dekar başına 150 TL verileceğini sözlerine ekledi.