Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılmasına yönelik olarak açılan davanın yankıları sürüyor. Yurt çapında ve uluslar arası alanda şok etkisi yapan ve gündemin bir anda en önemli maddesi haline gelen dava ile ilgili olarak Ak parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da görüşlerini açıkladı.

Kaşıkoğlu yoğun bir günün ardından bir milletvekili arkadaşının kendisini araması ile olayı öğrendiğini ve şaşkınlığa düştüğünü ifade etti. Dava ile ilgili olarak daha evvel kulislerde bazı söylentilerin konuşulduğunu, ancak kendisinin böyle bir şeye ihtimal vermediğini söyleyen Kaşıkoğlu, davanın ayrıntıları konusunda bilgiler gelmeye başladıkça  endişelendiğini gizlemedi.

Davada yer alan gerekçeleri çok tuhaf bulduğunu belirten Kaşıkoğlu, bir hukukçu olarak gazete kupürlerinin böyle büyük bir davaya temel alınmasının anlaşılmaz olduğunu dile getirdi.

Bu davanın Türkiye’ye zarar vereceğini herkesin hatta davayı açan savcının bile kabul edeceğini düşündüğünü belirten Kaşıkoğlu, davanın ayrıntılarının henüz belli olmadığını, konuyu bu aşamada ancak basından takip edebildiklerini de ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davaya konu olmasını daha da garip bulduğunu belirten Kaşıkoğlu, Anayasa’nın 105’inci maddesinin Cumhurbaşkanının yargılanamaz olduğunu belirttiğini söyledi.

Gelişmiş demokrasilerin savaşlar ve büyük mücadelelerle kurulduğunu belirten Kaşıkoğlu, Türkiye’de demokrasi için aynı derecede sıkıntı yaşanmadığını, sorunun belki de bundan kaynaklandığını da söyledi.

Yüksek oranda oy alan bir partinin milletvekili olarak sağduyulu davranmakla yükümlü olduğunu dile getiren Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, bu davanın esasın incelemesine gerek kalmadan reddedilmesinin mümkün olduğunu, Türkiye’nin ve partilerinin bu badireyi de atlatacağını ifade ederek, herkesin sağduyulu olması gerektiğini de sözlerine ekledi.