Ak Parti İl Başkanlığı, 4 Ocak’taki yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi öncesi kongre sürecini değerlendirmek amacıyla basın toplantısı yaptı. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından İl Başkanlığına aday gösterilen Hikmet Keskin ve İlçe Teşkilat Başkanları hazır bulundu.
Basın toplantısında ilk olarak 4 Ocak’ta görev süresi dolacak olan mevcut Başkan Metin Kaşıkoğlu söz aldı. Kaşıkoğlu, 3 ay önce başlayan İlçe Kongrelerinin hiçbir sıkıntı yaşanmadan noktalandığını ifade etti.



Başkan Kaşıkoğlu, İl Başkanı Adayı Hikmet Keskin’in her zaman yanlarında olduğunu belirterek iyi bir ekibin oluşturulması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.


YARIŞ BİTMİŞTİR


Kaşıkoğlu, Aday Hikmet Keskin’in iyi bir ekip kuracağından tereddütlerinin bulunmadığını vurguladı.

Kaşıkoğlu, İl Başkanlığı için arayış içinde olanlara seslenerek ‘Yarış bitmiştir’ bunda ısrar edenler ihanet etmiş olur diyerek birde uyarıda bulundu. “Böyle bir düşünce taşıyanlar bu düşünceden arınmalıdır.”

Toplantıda Kaşıkoğlu’nun ardından söz alan İl Başkanı Adayı Hikmet Keskin, aday olma sürecinin kısa bir değerlendirmesini yaparak Düzce’nin problemleri için çalışacağını vurguladı.

Ak Parti’nin Düzce’den her zaman yüksek yüzdeli oy aldığını hatırlatan Keskin, Ankara’da Başbakan’la yaptığı görüşmede Başbakan’ın kendisine Düzce’de yeni bir süreci başlatma kararı aldığını açıkladı.

4 Ocak yapılacak kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde yapılacağı inancını paylaşan Keskin, hedeflerini paylaştı. Keskin, “Her türlü çalışmayı yapacağız. Çıtayı yükselteceğiz. Kavgaları ortadan kaldırmak için çalışacağız.” dedi. Keskin ayrıca iyi bir ekip kurmayı hedeflediklerini bazı arkadaşların bu konuda kırgınlık yaşayabileceğini ifade etti.

KONGRENİN İLÇEDE YAPILMA SEBEBİNİ PAYLAŞTI


Başkan Metin Kaşıkoğlu son olarak İl Kongresinin neden Akçakoca’da bir otelde yapılma kararının alındığına dair açıklama yaptı.

Kaşıkoğlu, “Düzce Merkez’de büyük bir organizasyon yapılacak mekân yok. Genel merkezinde bu konuda talimatı var. Büyük organizasyonların coşkuyla kalabalık bir şekilde yapılmasını istiyor. Bu doğrultuda böyle bir kara aldık.” dedi.


Kaşıkoğlu, kongreye katılmak isteyenler için ücretsiz araç tahsis edeceklerini ayrıca kongrede Ak Parti Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili M.Belma Satır ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın da yer alacağını dile getirdi.

 

Haber:Y.SEVER