AK Parti’de 2 dönem milletvekilliği ve 1 dönem il başkanlığı yapan Avukat ve Arabulucu Metin Kaşıkoğlu, görüş ayrılıkları gerekçesiyle partisinden istifa ederek, bir süre önce eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kurduğu Deva Partisi’ne geçti. Kendisi gibi eski AK Partili Babacan’ın partisinin kurucular kurulunda yer alan Kaşıkoğlu, artık muhalefet saflarında olduğu için eleştiri dozu yüksek açıklamalar yapıyor.

“Fırınlarda yakacak mısınız bunları?”

Sosyal medyayı aktif kullanan Kaşıkoğlu, son olarak gündemine ramazan ayının ilk cuma hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef seçtiği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı aldı. İlk olarak Erbaş’ın açıklamasının yer aldığı “Diyanet bir kez daha açıkladı: Eşcinsellik haramdır” başlıklı haberi paylaşan Kaşıkoğlu, altına şu notu düştü: “Tamam, biliyoruz. Sonuç ne? Fırınlarda yakacak mısınız bunları? Vatandaşlıktan çıkarıp, sınırdışı mı yapacaksınız? Hastaneye yatırıp tedavi mi edeceksiniz? Nedir istediğiniz? Millet sokakta travesti, gay, lezbiyen, biseksüel avına mı çıksın istiyorsunuz? Amacınız hiç iyi gözükmüyor.”

Yandaş medya çıkışı

Kaşıkoğlu hedefine ‘yandaş’ olarak ifade ettiği iktidara yakın medyayı da alarak, şu paylaşımda bulundu: “Her gün yandaş medya olarak, yaptığınız programların bir çoğunda LGBT mensuplarını ekrana çıkart, dizilerinde neredeyse bir LGBT'li eksik olmasın, özendirme yarışına gir, şimdi de yalakalık için LGBT'lik sapkınlık diye bağır dur. Başlar ayak, ayaklar baş oldu şu güzel ülkemde... Amacınızı biliyoruz, ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız, bir elden yönetilen kuklalar olarak aldığınız işaretle belirlenen hedefe ulaşmaya çalıştığınızı görüyoruz. Görevinizi verene söyleyin; Türk milleti aptal değildir, size bunların hesabını sandıkta mutlaka sorar.”

 “Herkese Cuma Namazı yasakken, Beştepe Millet Camii’nde VİP Cuma Namazı helal midir?”

Deva Partili Metin Kaşıkoğlu’nun eleştirileri bunlarla da sınırlı kalmadı. Diyanet İşler Başkanlığı (DİB)’na bazı sorular soran Kaşıkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“DİB'na sorularım var.

1- Devletin kontrolünde olan piyango işleri haram mıdır?

2- Kamu bankaları da dahil faiz almak ve vermek haram mıdır?

3- Herkese Cuma Namazı yasakken, Beştepe Millet Camii’nde VİP Cuma Namazı helal midir?

Bilgilenmek için sorduğum bu sorulara cevap beklerim.”

“Bir yanlış başka bir yanlışla asla düzelmez”

Son olarak ise bir avukat olarak Erbaş’ın açıklamalarına tepki gösteren barolara şöyle seslendi:

“DİB Başkanı Ali Erbaş'ın açıklaması vesilesiyle İslam’a karşı hezeyan dolu beyanlar içeren baro açıklamalarını esefle ve şiddetle kınıyorum. Bir yanlış başka bir yanlışla asla düzelmez.”