CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken iktidarı bir kez daha topun ağzına koydu ve yıllardır yapılamayanlar üzerinden AK Parti'yi eleştirdi.

 

İlk olarak parti olarak Düzce'de yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Karslıoğlu, şunları kaydetti:

 
“Resmi propoganda dönemi başlamadı henüz ancak biz esnafları gezip kendimizi tanıyor ve ady olduğumuzu söylüyoruz. Mahalle ziyaretleri yapıyoruz.” dedi.

 

En başlı sıkıntı ulaşımın pahalılığı

 

Halkla bir araya geldiklerinda kendilerine aktarılan en başlı sıkıntının ulaşımın pahalılığı olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, halkın parkı sıkıntısına da dikkat çektiğini söyledi.

 
Karslıoğlu, “Ulaşım konusunda fiyatların pahalı olduğundan şikayetçiler. Otopark konusunda, köprü konusunda sıkıntı var. Köprüler ilişkin vatandaşlarımıza en kısa zamanda hallolacağını söyledim. Düzce’de ev yaptırlırken garaj parası alınmış fakat yapılan evlerde garaj yok. Su parasının pahalı olması noktasında sıkınt var.” dedi.

 

Düzce 10 senede hizmet almadı

 

Düzce'de hala depremin izlerine rastlanmasına da tepki gösteren Karslıoğlu, yapılmayanlar üzerinden iktidarı eleştirdi.

 

 

Karsloğlu, “Deprem olalı 14 sene geçti ancak hala ilimizde depremin izlerini açık bir şekilde görüyoruz. Yurt binası var hala orada duruyor neden yıkılmıyor. 10 sene içinde asfaltlamalar yapılmıştır, taşlar döşenmiştir, kaldırımlara mermerler döşenmiştir. Ancak bu mermerler Düzce için çok büyük bir riskti. Çünkü Düzce kışlar çok sert geçiren illerin arasındadır. Bunların bir an önce de değilmesi gerekmektedir. Bunların dışında Düzce'nin 10 senede bir hizmet aldığını görmüyorum. Düzce’de ailecek oturulacak bir park yok. Mevcut parkın bulunduğu yer herkesin buluştuğu ortak bir mekandı ancak biz buralara lokantalar açtık, kiraya verildi. Düzce’de parklar tamamen bir ticari kuruma dönüştü. Bir çay 1,25 lira. Diğer illerin belediyeye ait sosyal tesislerine gittiğinizde buradaki hizmetlerin çok daha uygun fiyatta hizmet alabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

 

Bu kimin parası?

 

“Belediye iktidar partisinden olursa hizmet alır anlayışı yoktur.” diyen Karslıoğlu, önemli olanın belediyenin gelirlerini iyi kullanmak olduğunu söyledi.

 
Karslıoğlu, “Hizmet belediyenin gelirlerini iyi kullanılarak gelişir. Örnek vermek gerekirse belediyenin önünde havuz , yapılan heykeller yapılıyor daha sonra kaldırlıyor. Bu kimin parası? Eski Hal Meydanı bu bir belediyenin iline yapılması en büyük kötülüktür. Diğer belediyeler meydan kazanmak için çırpınır biz satıyoruz.” diye konuştu.

 

İftira attıysa kamoyunda özür dilemeli

 

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in AK Parti'den tekrar aday gösterilmesini de değerlendiren CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, milletvekilliği döneminde Keleş için “Hakkında dosyalar var” açıklamasında bulunan Metin Kaşıkoğlu'nu özür dilemeye davet etti.

 

Karslıoğlu, “Metin Kaşıkoğlu’nun Öncü ekranlarında yaptığı bir açıklamada bu arkadaşımızı “Bu devre belediye başkanı yapmayacağız. Hakkında dosyalar var” dediğini gördüm. Ama dosyalarda ne vardı, ne yoktu bilmiyorum ama hakikaten o dönemde adaylığını engelledi. Eğer Kaşıkoğlu gerçekten arkadaşımıza iftira attıysa çıkıp kamoyundan özür dilemesi lazım. Hala dosyası varsa, dosyası olduğu halde aday yaptıysa bunu açıklaması lazım. Televizyonda bir milletvekili açıklama yaptı. Ben bir Düzceli olarak bu konunun bir aydınlığa kavuşması lazım.” dedi.

Haber; C.ÜSTÜNER