Muhtarlar Derneği Düzce Şubesinin Genel Kurulunda konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu muhtarlara müjdeli haberler verdi.
"Öncelikle 1924 yılında çıkan muhtarların özlük haklarıyla ilgili kanunu değiştireceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz." diyen Kaşıkoğlu "Kanunla birlikte kollektif ve demokratik mekanizmalar harekete geçecek.Teknoloji dünyada değişiyor, bizde buna ayak uydurmak zorundayız ve muhtarlarımızın başını yukarıya kaldıracak kanunu çıkaracağız. Bugüne kadar gelen her siyasetci söz verdi, yapmadı. Değiştiremedi ve millet siyasileri görmedi. Bu kanunla muhtarlarımızı üç ayrı grupta toplayacağız. Bu haklardan kasaba ve mahalle muhtarlarımızda yararlanacaklar.
Sosyal güvenlik priminide devlet karşılayacak" dedi.

"Muhtarlar başka iş yaparlarsa maaşları kesiliyordu. Bu kesinti artık ortadan kalkacak. Burada sadece muhtarların siyaset yapmamaları gerekiyor. Yeni kanun çıktığında muhtarlar siyasi parti teşkilatlarında görev alamayacaklar. Benim şahsi kanattim muhtarlar siyaset yapmalıdır. Çünkü siyaset demek demokrasi demektir. En kötü demokraside dikta rejiminden iyidir. Geçmişte vatan evlatlarını birbirine kırdıranlar, şimdi kol kola geziyorlar. Aynı silahla, ayrı ayrı siyasi görüşten olanları öldürdüler. Bunları hepimiz biliyoruz" diyen Kaşıkoğlu KÖYDES kapsamında köylerin yol su ve diğer altyapıları için büyük paralar harcandığını ve köylerin bu ihtiyaçlarının % 90 oranında bitirildiğini söylerken "Nema ve key paralarını topladılar, başka yerlere harcadılar. Bizlere boş bir kasa bıraktılar. Ancak bizim hükümetimiz vatandaşa devletin olan bu borçlarını ödedi. Kuzu postuna bürünmüş kurtlar ortalıkta cirit atıyor. Bunların 2001 yılında bu millete yaptıklarını unutmamak gerekiyor."dedi

"O günün çocukları, bu günün seçmenleridir ve 6-7 milyon civarında o günün çocuğu bu günün genç seçmeni bulunuyor. Onlar bunları yaşamadığı için biz onlara anlatmalıyız" dedi. Ergenekon eleştirilerinede cevap veren Kaşıkoğlu, "Bu memlekete hala darbe neden yapılmıyor diye generallere çağrı yapanlar var.
Son teröristin başı ezilinceye kadar milli birlik mücadelemiz devam edecektir. Terörden beslenen kanalları keseceğiz.Bizim teröre verdiğimiz 300 milyar dolar 450 trilyon ülke ekonomisine kazandırılacak. Bu rakam öyle az bir rakam değildir. Biz bunu terör belasına harcıyoruz bunun önüne geçmeliyiz" dedi.