AK Parti-MHP uzlaşmasıyla hazırlanarak meclise sunulan 21 maddelik anayasa değişiklik teklifini değerlendiren Kaşıkoğlu, değişikliğin neden gerektiğini ve içeriğini ayrıntılı olarak ele aldı. ‘ölmek var, dönmek yok’ Cumhurbaşkanlığı sisteminin istikrar için olmazsa olmaz bir şart olduğunu kaydeden Kaşıkoğlu, teklife şiddetle karşı çıkan CHP’ye yüklendi.

 CHP’nin değişiklikten korktuğunu savunan Kaşıkoğlu, ana muhalefet partisinin ağzıyla kuş tutsa yüzde 50 oy alarak iktidar olamayacağını bildiği için sisteme karşı çıktığını belirtti. CHP’nin kaygıları olduğunu bildiren Kaşıkoğlu konuya ilişkin ‘Sistem değişirse ben kötüye giderim. Ben kötüye gitmiyim memleket gitse de önemli değil’. Mantığı taşıyor. Koalisyon umudu olabileceği düşüncesi var. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya gerek yok. Makul zeminde buluşmak gerekiyor” dedi.

Kaşıkoğlu, anayasa değişikliğiyle birlikte hayata geçirilmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi için ‘ölmek var, dönmek yok’ diyerek kararlılığı vurguladı. Günah keçisi hep siyasetçiler Eski il başkanı Düzce’nin bugünkü durumunu kendi gözünden ‘Düzce hak ettiği yerde değil’ şeklinde yorumlarken şunları söyledi: “Düzce butik bir şehir. Düzce üzerinde her türlü ameliyat yapılabilecek küçücük bir coğrafya. Düzce’de hala iki binanın imar yüksekliği bile yapılamıyor. Fakat günah keçisi hep siyasetçiler oluyor.Düzce’de sivil toplum kuruluşları aktif olmalı. Baktığımızda babadan oğula, hatta babadan kıza geçen koltuklar var.”

Keleş, kazanmaya yönelik hamleydi
 Düzce kamuoyunda eleştirilerin odağında olan eski Belediye Başkanı İsmail Bayram ile hali hazırda görevde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e dair düşüncelerini dile getiren Kaşıkoğlu, “Son yerel seçimde MHP’nin güçlü bir adaya sahip olması nedeniyle kazanabilecek bir aday profili gerekiyordu. Çadır savaşlarını kazanıp kaleyi kaybetmek istemedik. Ben söz konusu iki isme de açık destek verdim. Son karar genel merkezindi.Keleş ismi kazanmaya yönelik hamleydi” Diye konuştu. Farklı makamlarda görev yaptığı anımsatılması üzerine muhtar, il genel meclis üyeliği ve belediye başkanlığı yapmadığını söyleyen Kaşıkoğlu, belediye başkanlığı için düşüncesinin nötr  olduğunu söyledi.