Kaşıkoğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

Bugün 7 Nisan 2015 . Bu gün ülkem ve milletim için önemli bir gün. Yeni Türkiye ve Yeni Düzce'nin inşa sürecinde, yol haritasının önemli bir kavşağındayız. Aziz milletimizin "Büyük Millet Büyük Güç" olma yolunda ümidi AK PARTİ'ye gözler çevrilmiş, Tüm nefesler tutulmuş, Büyük bir heyecan içinde bekleyiş devam ediyor.

Ak Parti Genel Merkezinde liste belirleme çalışmalarına ilişkin çalışmalardan,günlerdir ser veriliyor ama sır verilmiyor ,çok titiz bir çalışma sergileniyor, Bir çok tahminler ve iddialı açıklamalar kamuoyunda halen tartışılmaya devam ediyor, Listede kimler yer alacak? İşte günlerdir gündemi meşgul eden bu soru, bu gün kesin şekilde saatler en geç 17'yi gösterdiğinde cevabını bulmuş olacak.

Listede olup olmadığı hususunda henüz bilgi sahibi olmayan, Düzce Milletvekili aday adaylarından biri olarak, sürece ilişkin içinde bulunduğum duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim;

Kuruluşunda yer almaktan büyük onur duyduğum AK PARTİ'mizin, çıktığımız büyük medeniyet yolculuğunda her daim yanında olduğumuzu, milletimize hizmet yolunda her zaman var olduğumuzu, listede olmak veya olmamakla yalnızca sorumluluk alanlarımızın belirlendiğine yürekten inandığımızı, Büyük Millet olma yolunda ve Yeni Türkiye'nin inşasında, hangi pozisyonda olursak olalım, bir nefer olarak her daim elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğimizi, tüm samimiyetimle bir kez daha kamuoyunun ve aziz halkımızın bilmesini isterim.

Bu dava kişisel bir dava değil, millet davasıdır, milletimizin var olma davasıdır, evlatlarımıza daha iyi bir gelecek hazırlama, mazlumların mazlumiyetlerinin giderilip, hakkın ve adaletin kaim kılınması davasıdır. Bu bir insanlık ve medeniyet davasıdır.
Bu hareketi anlayamayanlar, değerini kavrayamayanlar bizleri de anlayamazlar. Alışılageldik siyasi teamüllerle bizleri anlamaları mümkün de değildir.

İşte henüz listeler açıklanmamış ve içeriği belirli değilken bir kez daha belirtmek gerekirse; Sonuç ne olursa olsun, her daim bu millete hizmet yolunun bir hizmetçisi olacağımızı, davadan asla sapma göstermeyeceğimizi, bir nefer olarak üzerimize düşen vazifeyi eksiksiz yerine getireceğimizi tüm halkımızın ve dava arkadaşlarımızın bilmesini isterim.

Allah hepimizin ve aziz milletimizin yar ve yardımcısı olsun. DURMAK YOK,HİZMETE DEVAM.

Haber;S.KAŞKIR