Kalıcı İşyerlerinin Türk Hava Kurumu (THK) Özel yüksek okulu ve kolejine verilmesi talebine karşı çıkan muhalefet Düzce Üniverstesi'nden yana tavır koyarken, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu rektör Şerifoğlu'nun karşısında yer aldı.
Kaşıkoğlu, rektör Şerifoğlu'nun 2009 yılında tahsis edilen işyerlerini zamanında değerlendiremediğini ve üniversiteye gelen ödeneklerin ilçelerdeki meslek yüksek okulları yerine merkez kampüse aktardığını savundu. Kaşıkoğlu, Yüksek okulunun fiziki koşullarını ve öğrenci sayısını gerekçe gösteren rektör Şerifoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Rektör hesabını vermeli

Kaşıkoğlu, "rektörümüzün yaptığı bir kısım açıklamalar var. Bunların bir bölümüne katılmak mümkün değil. Yıllardır yüksek okulun çok ciddi sıkıntılar içinde olduğu ve 5 bine yakın öğrencinin rahat bir nefes alacağını savunarak önceliğin Düzce Üniversitesine verilmesi gerektiğini söylüyor. Rektörümüze 2009 yılından bu yana Fevziçakmakta yer tahsis edilmiş olmasına rağmen 1 kez olsun tasarrufta bulunmamış ve en küçük bir yatırım yapmamış. İlçelerimizde kurulan meslek yüksek okullarının hiçbirine ödenek aktarımına sağlamadı ve tüm ödenek merkez kampüse aktardını biliyoruz. Bugüne kadar o öğrencileri idrar kokusuyla orada okutan Düzce üniverstesi rektörü bunun hesabını vermeli. Bu güne kadar duyarsız kalıp da meslek yüksek okullarının masrafları özel kesimler tarafından karşılanırken, bir kuruş ödenek aktarmazken bugün böyle bir yapıyla Düzce halkının karşısına çıkılmasını doğru bulmuyorum."dedi.

Baskı yapmak demokrasiye terbiyesizlik

İşyerlerine tahsiste en doğru kararı İl genel meclisin vereceğini söyleyen Kaşıkoğlu, meclise müdahale etmenin demokrasiye uygun olmadığını belirtti.

Kaşıkoğlu, "Bu süreci karar vermeye yetkili il genel meclisidir o hangi kuruma verirse daha doğru olacaktır. İl genel meclisine bizim bir baskı yapmamız demokrasiye terbiyesizlik olarak algılanır. İnce eliyip sık dokuyarak en doğru kararı verecektir. 2009 yılında Tahsis yapılmıştır ama rektörümüz zamanında adım atmamıştır." diye konuştu.

Tam bir facia

Kaşıkoğlu, boşaltılan ancak hala ihalesi yapılmadığı için vatandaşların mağdur olduğu üniversite kantinin durumunu ise tam bir facia olarak nitelendirdi.

Kaşıkoğlu, "Bu tam bir facia. Bu bir yönetim eksikliği, kavrayış noksanlığı ve halka olan yabancılaşmanın eseri. İster başhekimlik olsun ister üniversite yönetimi olsun yada vakıf olsun bu üç ayakta bu sorunun yaşanıyor olması utanç verici bir durumdur. Bunu yaşatanları kınıyoruz. Kimin ne yaptığından daha çok bizim ilgilendiğimiz nokta neticedir. Şuanda hasta yakınlarının hastaların ve çalışanlarının yararlanacağı bir mekanının olmaması da bizim katlanmak zorunda olmadığımız bir durumdur. O kurumun başında olan rektrörümüze sesleniyorum: bu konuya el atmalı ve bir şekilde insanımızın hizmetini karşılamalı. Bunun sorumluluğu rektör ve senatoya aittir."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR