TBMM, haklarında adam yaralamadan ölüme sebebiyet vermeye, hakaretten görevi kötüye kullanmaya uzanan pek çok suçtan yargılanmaları için haklarında dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi düzenlenen milletvekillerinin dosyalarını rafta bekletiyor. TBMM'ye toplam 267 dokunulmazlık dosyası ulaştı. Bunlardan 75'i dönem başında Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'nda ele alınarak dönem sonuna ertelenirken, hazırlık komisyonlarında görüşülen ancak raporları hazırlanmayan 76 dosya işlem için raftan inmeyi bekliyor. 110 dokunulmazlık dosya ise Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'na hava edildi. 3 dokunulmazlık dosyası ise Başbakanlığa iade edildi.

Dönem sonuna ertelenen 75 dokunulmazlık dosyasının sahibi milletvekillerinden Metin Kaşıkoğlu'na isnat edilen suçlar şöyle:

AKP Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu: Hakkında "Avukatlık görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla 1 adet dokunulmazlık dosyası bulunuyor. 22. dönemden intikal.”

Adalet-Anayasa Karma komisyonlarından oluşan hazırlık komisyonları 76 dosya görüştü ancak henüz raporları yazılmadı.  Bunlardan; 76 dokunulmazlık dosyası içerisinde ise AKP'li milletvekillerine ait 23 dosya bulunuyor. Dokunulmazlık dosyaları içinde, 17 DTP milletvekiline ait 51, CHP ve MHP'li milletvekillerine ait de birer dosya bulunuyor.