15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ara verilen "Siyaset Akademisi"nin ekim ayının ilk haftasından itibaren başlayacağı açıklandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Siyaset Akademisi"nin Türkiye'nin tümüne yönelik büyük bir eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, "Bazı noktalarıyla lisans üstü düzeyde uygulama örneklerine sahip deneyim paylaşımları olacak. Uzaktan eğitimle ders verilecek gibi yeniliklere sahip bir program hazırladık." dedi.


6 bin başvuru yapıldı

Akademiyi, ekimin ilk haftasından itibaren yeniden başlatacaklarını dile getiren Hotar, şu ana kadar yaklaşık 6 bin başvuru yapıldığı bilgisini verdi.Bugüne kadar 30 bin civarında mezun verdiklerini aktaran Hotar, şöyle devam etti: "Yüzde 20 devamsızlık hakkı var. Onun dışında devam edenler sınavla başarı belgelerini alıyorlar. 8-10 hafta kadar sürüyor. Müfredat var, 10 ana başlıkta 60 kadar alt başlığımız var. Bu 10 başlığımız anayasa, Türkiye'nin toplumsal düzeni, siyasi tarih, kişisel ve bireysel eğitimler, kendini geliştirme, deneyim paylaşımları, yerel yönetimler gibi konulardan oluşuyor. Bunların alt başlıkları var."


"Siyaset Akademisi'ne katılmış olmak ya da olmamak bir farklılık oluşturacak"

Hem üniversitelerden ve alanında uzmanlardan oluşan, hem de deneyim paylaşımlarında sanatçı, yazar, belediye başkanı gibi görevi bizzat yapan kişilerin olduğu çok önemli bir uzman eğitmen portföylerinin bulunduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, sınavların çok dikkatli bir şekilde yapılacağını dile getirerek, "Daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bizim teşkilatlarımızda görev almada Siyaset Akademisi'ne katılmış olmak ya da olmamak bir farklılık oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.


"Katılanların çoğu üniversite öğrencisi veya mezunu"

Hotar, ayrıca katılanların çoğunun üniversite öğrencisi ya da mezunu olduğunu ancak bu konuda bir sınırlama getirmediklerini, arzu eden herkesin katılabileceğini belirtti.