Geçtiğimiz yıl değişen Resmi Bayramlar yönetmeliğine göre bu yıl Atatürk Anıtına sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koydu. Siyasi partiler ve STK’lar ise valilikten izin alarak sabah düzenlenen törenden sonra çelenk koyma töreni düzenledi.

 

CHP de, izin alarak tören sonrasında Atatürk Anıtı’na çelenk koyan siyasi partilerdendi. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Atatürk’e saygı görevini yerine getirmek için izin aldıklarını belirtti.

 

“23 Nisan’ı Ulu Önder Atatürk Türk çocuklarına armağan etti, Dünyada bunun benzeri yoktur. Atamıza saygıyı yerine getirmek için valilik, belediye, STK’lar ve siyasi partiler çelengimizi koyardık. 1 senedir yasakladılar, biz isteğimizi ilettik bizde çelenk koymak istiyoruz dedik. Çocuklara bu bayramı bırakan Atamıza saygı için çelengi koyduk. Gönül isterdi ki eskiden olduğu gibi bütün Düzceliler sabah hep beraber gelsin çelengini koysun.”

 

Karslıoğlu, sabah düzenlenen törene katılımın az olduğunu söylerken üzüldüğünü belirtti ve, “ Yavaş yavaş unutturulmaya mı çalışılıyor” diye düşündüğünü ifade etti.

 

“Gönlümüz bütün çocukların bayramı kutlaması sadece temsili öğrencilerin değil, eskiden öyleydi, şimdi onu göremiyorsunuz, Anıtpark’ta olabilir, sokaklarda olabilir karşı değilim, stadta kutlanmamasına karşı değilim. Ancak sabahki törenlerde 10-15 kişi ile çelenk koyuldu, doğru dürüst katılım yoktu ,acaba yavaş yavaş unutturulmak mı isteniyor, ilk defa bu kadar az katılım gördüm. Sabahki törenin herkese açık olmasını isterdim. Sadece belirli çocuklar değil de bütün çocukların bu coşkuyu yaşamasını isterdim.”

Haber; H. İŞCAN