Seçimlere az bir süre kala partilerin milletvekili adaylarını Öncü Tv’de ağırlamaya devam ediyoruz. Dün akşamda “24 Haziran’a Doğru” programına İYİ Parti Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Ercan Katırcıoğlu katıldı.

“Parlamenter sisteme dönme çabası içinde hazırlanıyoruz”
Önemli açıklamalarda bulunan Katırcıoğlu, mevcut yönetim sistemini eleştirerek,

“Seçim beyannamesini vatandaşımıza anlatma fırsatımız daha olmadı. Bir işe gireceğiniz zaman devletin elinde olan belgeler, yine devlete verilmek üzere isteniyor. Partimizin seçim beyannamesi rahatsızlıklar tespit edilmiş ve bu rahatsızlıkları gidermek için oluşturulmuştur. 24 Haziranda değişecek en önemli husus tek adamlı rejim sisteminin sona erecek olmasıdır. Bizim şu anda ülkemizde yaşadığımız sistem tek adamlı sistemdir. Bu ülkenin parlamenter sisteme dönmesi çabası içinde seçimlere hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Düzce’nin makus tarihini değiştirmek için elimizden geleni yapacağız”
Düzce’deki sorunlara da değinen Katırcıooğlu,

“Biz hep sahadaydık zaten partimiz kurulduğu zamandan beri. Partiyle ilgili her hangi bir sıkıntımız yoktur. Bir takım ufak tefek rahatsızlıklar olacaktır ama bu seçim sürecimizi etkilemeyecektir. Kişiler üzerinden siyaset yapmak asla bize göre değildir. Parti içerisinde her hangi bir problemimiz, sıkıntımız yoktur. Benim şöyle bir avantajım var. Belediye meclis üyeliğim zamanında vatandaşla kucaklaşma fırsatı elde etmiştim. Ercan Hoca’nın bu zamana kadar elde ettikleriyle hareket edeceğini vatandaşımız çok iyi biliyor. Sabah 11’de başlayıp gece saat ikilere kadar süren çalışmalarımız var. Vatandaşımız sıkıntıda olduğunu, dar boğazda olduğunu düşünüyor ve çıkış yolu arıyorlar. Belki her noktaya ulaşamayacağız ama farklı bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Düzce’nin makus tarihini değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Düzce’nin A’dan Z’ye bütün sıkıntılarını biliyorum” şeklinde konuştu.

“Göreve geldikten sonra Düzce’yi unutmuşlardır”
Bu zamana kadar Düzce milletvekillerinin Düzce için çalışma yapmadıklarına da değinen Katırcıoğlu,

“Vatandaş yüzünün gülmesini istiyor. Eve gittiğinde huzurla uyuyup huzurla uyanmak istiyor. Ülkede o kadar hızlı gelişmeler oluyor ki olumsuzluk anlamında vatandaş bizi gördüğünde tamam diyor. Üç dönemdir hükümet Düzce’de üçte üç yapıyor. Peki bu milletvekilleri bu zamana kadar Düzce için ne yapmışlardır. Bu şehrin elinden tutulması, bu şehirde yaşayan insanların daha iyi çalışabileceği yerler getirilmelidir. Bu zamana kadar hiçbir milletvekili İSKİ kanunu kapsamında bir şey yapmadı. İstanbul’a bedava su gönderiyoruz. Düzce’nin önü killenmiştir. Eğer vekil olursam bir an önce İSKİ kanununun değiştirilmesini sağlayacağım.  Bu zamana kadar milletvekilleri, göreve geldikten sonra Düzce’yi unutmuşlardır” dedi.

“En önemli sıkıntı trafiğin yanlış yönlendirilmesidir”
Düzce’nin yaşadığı çok sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntıların çözümünün kolay olduğuna da değinen Katırcıoğlu,

“Ben Ankara’ya cilt bakımı yapmaya, solaryumda bronzlaşmaya gitmeyeceğim. Ankara’ya Düzce için çalışmaya gideceğim. Gaziantep’te madde bağımlılık oranı bin 250 ama maalesef daha az nüfusu olan Düzce’de bu oran çok daha fazla. Düzce’de çok sorun var ama bu sorunların çözülmesi için sorunların iyi bilinmesi gerekiyor. Düzce’de ulaştırma müdürlüğü hala yok. Ulaştırma belgesi almak için vatandaşların Bolu’ya gitmesi gerekiyor. Niye ben Düzce’ye ulaştırma müdürlüğü getiremiyorum. Bunu yapmak çok mu zor. Bunu yapamıyorsanız Düzce’yi umursamıyorsunuz demektir. Düzce’de neden gümrük müdürlüğü yok. Düzce’den bunun için neden İstanbul’a, İzmir’e gidiliyor. Bunun dışında hala prefabrikte eğitim gören öğrencilerimiz var. Düzce’de çok fazla problem olmasına rağmen bu sorunlar çok kısa bir sürede çözülebilir. Düzce’de en önemli sıkıntı Düzce trafiğinin yanlış yönlendirilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Seçimlerdeki hedeflerine de değinen Katırcıoğlu Genel Başkanları Meral Akşener’e Düzce’den iki milletvekili ve belediye başkanlığı seçimlerinde belediye başkanı sözü verdiğini belirterek 24 Haziran seçimlerinin çok farklı geçeceğini söyledi.

Haber: M.AYDIN