Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmesinin ardından 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’nin Düzce’deki Kurucu İl Başkanı ve eski milletvekili adayı olan Ercan Katırcıoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez sessizliğini bozarak bugün basının karşısına geçti.

“Yedi sülalesi FETÖ’cü olanlar il başkanlığı görevine getirildi”

Açıklamasına, “Söylenenlerle yapılanların, ağızdan çıkan cümlelerle beyinden geçen düşüncelerin aynı olmadığı bir siyasi oluşumla karşılaştım” diyerek başlayan Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

“Milliyetçi ve ülkücü fikriyatın iktidara taşınacağı söylemi ile yola çıkılmış ancak ‘PKK’ya genel af çıkarılmalı, Abdullah Öcalan ev hapsine çıkarılmalı, ayda 1-2 defa halkına seslenmelidir’ diyen kişinin genel başkan yardımcılığı yaptığı bir ortamla karşılaştık. Yine Akşener’in ‘Benim yedi sülalemde FETÖ’cü bulamazsınız’ söylemlerinin ardından yedi sülalesi FETÖ’cü olanların il başkanlığı görevine getirildiği açıklığıyla görmüş bulmaktayız.”

“İYİ Parti’den bugün itibariyle istifa ediyorum”

Kurulduğu günden sonra makas değiştiren bir siyasi parti ile karşılaştığını iddia eden Katırcıoğlu, “Yanlış trene bindiyseniz vagonda geri geri yürümenin bir anlamı olmayacağı düşüncesi ile kurucu il başkanı ve milletvekili adayı olduğum, delege olduğum İYİ Parti’den bugün itibariyle istifa ediyorum” dedi.

“Ülkücü hareketin içerisinden gelip böyle bir ortamda bulunmam söz konusu değil”

İYİ Parti’nin içerisinde çok FETÖ mensubu isim olduğunu iddia eden Katırcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CIA ajanı olan FETÖ tutuklusu Enver Altay’ın yeğeni hala İYİ Parti’nin içerisinde neden yer almaktadır? Birçok il başkanı ismi vereceğim size. Yedi sülalesi FETÖ ile bağlantılı olup televizyonlara çıkıp, ‘Fetullah Gülen Hoca Efendi’ye dil uzatanların dilini keserim’ diyenlerin olduğu bir siyasi ortamda ülkücü hareketin içerisinden gelen Ercan Katırcıoğlu olarak bulunmam, yer almam asla söz konusu değildir.

“Yola çıkanların yola çıkış amacıyla aynı istikamete gitmediğini görmekteyiz”

Bizim amacımız Türk Siyasi Hareketindeki boşluğu dolduran merkez bir sağ parti olarak işin içine girmişizdir. Ancak bu yola çıkanların yola çıkış amacıyla aynı istikamete gitmediğini görmekteyiz. Bir pastane düşünün. Vitrini ile göz kamaştırıyor. Ama bir de imalathanesine girin bakayım. İmalathanesine girdikten sonra gerçekle karşılaşıyorsunuz. Ben oraya girdim. Onun için heyecanla bulundum bu oluşumun içerisinde tren makas değiştirmiştir. Tren yanlış istikamette yol almaktadır. Bu istikamette yol alan trenden geri geri yürümenin doğru olmayacağını düşünüyorum.”



“Vatandaş olarak da bu ülke için yapılacak birçok şey var”

MHP’nin kendisi için farklı bir yeri olduğunu kaydeden Katırcıoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“MHP’nin ebedi lideri Merhum Alparslan Türkeş bizim büyük amcakızımızla evlidir. Aile damadımızdır. Aile arasında ‘Arslan’ lakabıyla anılır. MHP bizim parti olmaktan öte yuvamızdır. Ben ülkücüyüm. Ülkücülük, her sıfattan üstündür. Bu vatana hizmet etmek için bir yerde olmanız gerekmiyor. Vatandaş olarak da bu ülke için yapılacak birçok şey vardır.

“Sayın Akşener yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmiştir”

 Kurucu İl Başkanlarından olan çok sayıda arkadaşım ortak bir hareket etme konusunda organize olmuşlardı. Bu organize hareket Ankara’da yapılacaktı. Bu toplu çalışmanın gecikmesinden dolayı ben bir an önce bu hareketi yapmam gerektiğinin doğru olacağını düşündüm. Ben bunu gecikmiş bir hareket olarak görmüyorum. Beklemek daha doğru olacaktır. Kurucular kurulundan olan şu an partide çok az kişi var. Sayın Akşener yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmiştir. Bu çok ciddi bir sıkıntıdır. Yola çıkılan cesur ve yiğit insanlar ülkenin geleceğine yön vermek amacıyla yola çıkmış insanların hepsi bertaraf edilmişler. Hepsi taca atılmışlar veya bir kısmı benden önce bazı gerçekleri görüp partiden ayrılmışlardır.