Mısır'da yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan katliam Düzce'nin de gündeminde... Çeşitli sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamaları ile yaşanan olayları kınarken, siyasiler de sessiz ka lmadı. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Mısır'daki olayları kınadı. “Mısır’da son bir ayda yaşanan olaylar bizleri son derece üzmüştür” diyen Karslıoğlu, “Ama bu katliamlar Mısır’la sınırlı değildir. Irak ve Suriye’de de katliamlar olmaktadır. Oradaki katliamları da kınıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Yalnız şunu da belirtmek isteriz ki, iktidarlar seçimle bile işbaşına gelmiş olsalar ülkelerini tam demokratik bir şekilde yönetmedikçe ben seçildim ne istersem yaparım düşüncesiyle hareket ederlerse bu tür katliamlar ne ilk olur, ne de son olur. Dileriz ki tüm ülkelerin gerçek ve gelişmiş demokrasi yönetilmelerini temenni ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

DANIŞMAZ: MEDENİYETE ÇOK BÜYÜK BİR DARBE 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise Mısır'da sivil halka yönelik yapılan saldırıyı izleyen dünya ülkelerinin dünya barışına ve medeniyetine çok büyük bir darbe vurduğunu söyledi.
Mısır'da yaşanan olayların dünyanın gözleri önünde acı bir şekilde gerçekleştiğini işaret eden Danışmaz, "Üzüntü bildirerek, ahmak keserek Mısır'a yardımcı olunmaz.Mısır'da bir vahşet yaşanmaktadır. Bu vahşete sessiz kalınamaz. Mısır'daki darbecilere her anlamda, özellikle maddi anlamda yardımcı olan ülkeler, yapılan zulme ortak olmuşlardır. Aynı şekilde bu vahşete sessiz kalanlar da maşeri vicdanda mahkum olacaklardır" dedi.

Haber: S. KAŞKIR