AK Parti düzce milletvekili celal erbay katsayı konusunda yazılı basın açıklaması yayımladı.
Erbay Ülkemizin gündemi maalesef birtakım iyi niyetli olmayan ve kasıtlı gündem maddeleriyle gereksiz yere meşgul edilmeye başlandı. Kalkınmayı, refahı, adaleti ve paylaşımı konuşmamız gerekirken akıl almaz bir şekilde tekrar katsayı problemi gündemimize girdi. Akılla, mantıkla, kanunla ve hukukla izahı edilmesi imkansız bir durumla karşı karşıyayız. Ülkenin evlatlarının bir kısmını diğerinden ayrı tutmak, eşit ve adil olmayan şartlarda üniversite sınavlarına sokmak ne ile izah edilebilir? Bilgi ve iletişimin sınır tanımadığı bir dönemde biz hala “meslek lisesi mezunları üniversitenin hangi bölümüne girebilir hangi bölümüne giremez” gibi tuhaf bir konuyu tartışmaya devam ediyoruz. İlgili ve yetkili devlet kurumları, kanunun kendilerine verdiği yetkiyi kullanamıyorlar. Türk eğitim sistemi ile sanayi ve üretim arasındaki en doğrudan bağ olan, ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayan meslek liselerinin ayağa kalkmasına birileri ısrarla karşı çıkıyor. Üniversiteye girişte eşit ve adil bir yarışmanın yapılması için yapılan her idari düzenleme maalesef ısrarla mahkemelerden geri çevriliyor. Gelir seviyesi belli durumda olan pek çok ailenin çocuklarına meslek edindirmede sahip olduğu yegane imkan acımasızca ellerinden alınıyor.
Karşı çıkanlar açıkça ifade edemiyorlar ama herkes de çok net bir şekilde biliyor ki esas mesele imam-hatip liselerinin üniversiteye girişini engellemektir. Onları engellerken diğer meslek liseleri de açıkça kurban edilmekte. Bu durumdan en büyük zararı tüm ülke çekmektedir
Kalkınma mücadelesinin en önemli dayanağı yetişmiş insan gücüdür. Nitelikli insan gücünün elde edilmesin de en önemli aşama orta öğretim dönemidir. Bunun yanında insanımızın dinini öğrenme ve çocuklarına din eğitimi verme hakkı da anayasal güvence altına alınmış en temel hakkıdır. Bütün bu gerçekler ortada iken hala üniversiteye girişte öğrencilerimizin karşısına çıkarılan haksız engellerin, ne evrensel hukuk değerleriyle örtüşen tarafı vardır, ne çağdaş dünyanın normlarıyla örtüşen yanı vardır dedi.