2015 Genel Seçimleri hazırlıklarının sürdüğü ve aday belirleme stratejilerinin belli olmaya başladığı şu günlerde AK Parti'de kongre heyecanı devam ediyor. Üç dönemdir Düzce'de milletvekilliği koltuğunu kimseye kaptırmayan ve son yerel seçimlerde rakiplerine hiç şans vermeyen AK Parti, kongrelerde de yine nabız yoklama yönetimini ilk sırada tutuyor. Bu doğrultuda mevcut AK Parti İl Başkanı, Düzce Belediye Başkanı ve 3 milletvekiline "Kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusunu yöneltecek olan genel merkez, en fazla ismi söylenen kişi üzerinde duracak. Genel seçime doğru gidilirken Düzce'de yine tulum çıkartmak isteyen AK Parti, il teşkilatını emanet edecek olan kişi üzerinde uzlaşı istiyor. Özellikle son dönemde bazı vekiller ve il teşkilatı arasında esen soğuk rüzgarların partiye zarar verdiği görüşünün genel merkeze kadar ulaştığı Düzce'de yeni dönemde bu gibi sorunlar istemeyen üst kademe, işi sıkı tutma yoluna gidiyor. İl başkanı, belediye başkanı ve vekiller üçgeninde en çok desteklenen isim tek aday olarak açıklanacak ve kongre sonucunda yönetimin başına geçecek.

 

Sönmez'in destekçileri artıyor



AK Parti'de il kongresi tarihi yaklaştıkça il başkanlığı için yeni taliplilerin adı da gündeme gelmeye devam ediyor. 4 Ocak'ta koltuğu bırakmaya hazırlanan İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun kendi yönetiminden bir ismi başkanlığa taşımak istediği konuşulurken Kaşıkoğlu'nun gönlünde yatan isim olarak gündeme gelen Selçuk Sönmez'in Boğaziçi grubundan da destek gördüğü dillendiriliyor.

Anketten çıkan sonuç


AK Parti için kritik bir seçim olan il kongresi öncesi Öncü TV'nin internet sitesinde başlattığı "AK Parti İl Başkanı kim olsun?" anketi de sonuçlandı. Talip Çabukoğlu, Ali Dilber, Selçuk Sönmez, Hikmet Keskin, Mustafa Keskin, Metin Büyük ve Fahri Çakır isimlerinin sorulduğu anket sonucuna göre liste başında Talip Çabukoğlu, Ali Dilber ve Selçuk Sönmez yer aldı.

Haber; C.ÜSTÜNER