Yeni anayasa konusundaki çalışmalarını tamamlayan HAS Parti, hazırladığı taslağı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşmaya devam ediyor. HAS Parti Düzce İl Başkanı Halil Aydın ve yönetim kurulu üyeleri bugün CHP İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek hazırladıkları anayasa taslağını CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ile paylaştı. HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, hem Türkiye gündemi hem de Düzce’deki sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Aydın, “Biz HAS Parti olarak önümüzdeki mart ayını 'Kavgayı bir kenara bırakalım, yeni bir anayasa yapalım' sloganıyla anayasa ayı olarak ilan ettik. Bu çerçevede hazırladığımız bir anayasa teklifimiz var. Bu teklifimizi bütün siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşma çabası içine girdik. Bugün de CHP’ye geldik. Hem Türkiye gündemi hem de Düzce’deki sorunlarla ilgili fikir alışverişi fırsatı bulduk.” dedi.

Düzce’nin sorunları için partilerin bir arada olması gerektiğini ifade eden Karslıoğlu, sorunlarının çözülememesinde farklı partiden milletvekillerinin olmamasının etkili olduğunu söyledi.

Karslıoğlu, “Düzce’nin sorunları hepimizin sorunları. Bunun için de birlik beraberlik içinde olmak istiyoruz. Bugün de arkadaşlarımız bizi ziyaret etti. Onlara çok teşekkür ediyorum. Biz Düzce’nin lehine olan her şeyi desteklemeye hazırız. Düzce’nin en büyük sorunu farklı partiden milletvekili olmaması. Hangi partiden olursa olsun bir tane farklı partiden milletvekili olması lazım. Rekabetin olduğu yerde başarı olur. 3 milletvekili de bir partiden çıkıyor. Yukarıdan ne ödenek çıkıyorsa milletvekillerimiz onu alıyor. Bu nedenle Düzce’nin sorunlarının çözülmesi zor.” diye konuştu.