Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Öncü TV’de yayınlanana Seçim 2015 programına telefon bağlantısıyla katılan Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Osman Çakmak, durum değerlendirmesi yaptı.

Bizim söylediklerimiz birinci öncelik olmadı

Öncelikle üzüntülü olmadıklarını ifade eden Çakmak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Oy verenlere teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın mensupları ciddi bir emek verdi. Hem Türkiye hem de Düzce açısından değerlendirmek gerekiyor. Düzce ve ülkemiz için doğru olanları söyledik. Bizim söylediklerimiz birinci öncelik olmadı. Halkımızın kararıdır. Buna saygı göstermek gerekiyor. Düzce için duruşumuzla ilimiz ve ülkemiz için mücadeleye devam edeceğiz. Bu sonuç, milletimize hayırlar getirsin, üzüntülü değiliz.”

'Hayırcı' algısı itibar gördü

Sonuçlardaki başarısızlığı Türkiye açısından değerlendiren Çakmak, yaşanan düşüşü “hayırcı” algısının seçmende itibar görmesine bağladı. Çakmak, “Seçimin başında MHP’nin bir kızgınlık ve sitemle ortaya koyduğu çözüm süreci etrafında buluşan partilere ‘Kurun hükümeti birlikte!’ söylemi üzerinden medya gücümüz olmadığı için 'hayırcı' algısı oluşturuldu. Hükümeti ve koalisyonu kurmayan MHP imiş gibi anlatıldı. Gerçek bu değildi. Bu algı, milletimizden itibar gördü.” dedi.

Vaatlerin takipçisi olacağız

MHP’nin varlığının Türk demokrasisi açısından önemine değinen Çakmak, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “MHP’nin varlığı Türkiye’nin üniter yapısının korunması ve milli kaygılarının sürdürülmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Devlet olarak geleceğe taşınması noktasında varlığını çıkış ilkelerinden taviz vermeden sürdürecek. Düzce açısından değerlendirildiğinde; seçim çalışmalarımızda Düzce’nin eksikliklerini ifade ettik. MHP olarak bundan sonra seçilen milletvekillerinin vaatlerinin takipçisi olacağız. Yatırımların gelmesi Düzce’nin gelişmesi için mücadelemiz sürecek.”

Arslan’ın istemesiyle olmadı

MHP’den giden oylarla AK Parti’nin oylarını arttırdığına yönelik analiz için ise Çakmak, “Bu iş yerelde AK Parti milletvekillerinin MHP’den oy istemesiyle olmadı. Türkiye konjonktürüne bakarak bu sonuç ortaya çıktı, diyebiliriz. Milletvekili Fevai Arslan’ın MHP’li seçmenden oy istemesiyle MHP’den AK Parti’ye bir oy bile gitmez.” şeklinde konuştu.

MHP buradan güçlenerek çıkacak

Son olarak gereken dersi alacaklarını belirten Çakmak şunları kaydetti: “Değerlendirmeyi yapacağız. Teşkilat olarak sonuçlara bakarak gerekenleri çıkaracağız. MHP buradan güçlenerek çıkacak. Bu sonuç MHP teşkilatını birbirine daha çok bağladı.”

İlkelerin ışığında her zaman çalışmaya devam edeceğiz

MHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Celal Kasapoğlu da sonuçların belli olmasının ardından Facebook hesabından measj yayınladı. Kasapoğlu mesajında; “Seçim çalışmalarımız başladığı andan itibaren bizimle birlikte yılmadan, yorulmadan mücadele eden ve destek veren herkese çok teşekkür ederim. Sonuçlar ne olursa olsun, konumumuz ve gücümüz ölçüsünde, savunduğumuz ilkelerin ışığında her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz adına hayırlar getirmesini temenni ederim.” ifadelerine yer verdi.

Haber;Y.SEVER