AK Partide aylardır devam eden AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanlığı konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun ardından AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan da Kaynaşlı İlçe Başkanı'nın Erol Bayraktar olduğunu söyledi ve Bayraktar'ı dün Çilimli'de yapılan toplantı da diğer partililere “Kaynaşlı İlçe Başkanı çiçeği burnunda Başkanımız Erol Bayraktar.” diyerek tanıttı.

Parti içinde değişik görüşlerin ortaya çıkmasına ve vatandaşların kafalarının karışmasına neden olan İlçe Başkanlığı konusunda Arslan'ın da bu şekilde açıklama yapması “Parti içinde neler oluyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Bu konuda da açıklamalarda bulunan Arslan, “Bundan öncede söylemiştim ve yine söylüyorum. Parti olarak ilin en üst rütbesi İl Başkanıdır. Bende halen AK Parti İl Başkanıyım. Ben Kaynaşlı İlçe Başkanı Erol Bayraktar diyorsam öyledir. 50 güne yakındır da Kaynaşlı İlçe Başkanımız Erol Bayraktar'dır. Birol Şahin ise AK Parti Kaynaşlı Eski İlçe Başkanı'dır” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı olduğu söylenen Erol Bayraktar ise basın mensuplarına bilgi vermekten kaçındı. Bayraktar, şimdi konuşma yapmasının doğru olmayacağını ve zamanı geldiğinde gereken açıklamayı yapacağını belirtti. Bayraktar'ın gergin olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Diğer taraftan ortaya çıkan bu durumun boyutu ise ilginçliğini koruyor. Milletvekili ve İl Başkanı Kaynaşlı İlçe Başkanı Erol Bayraktar'dır diyor ama İlçe Başkanlığı koltuğuna hala Birol Şahin oturuyor. Şahin, Genel Merkez'den göreve devam etme noktasında onay aldığını da söylemişti. Yerel seçimlerin ardından İl Başkanlığı Kongresi öncesinde de bu konunun gündeme gelmesi düşündürüyor. Cevabını bekleyen en önemli soru Kaynaşlı İlçe Başkanı Erol Bayraktar ise neden açıklama yapmıyor ve neden İlçe Başkanlığı koltuğuna oturmuyor?