Yerel seçimler yaklaşırken, Kaynaşlı’nın da Ak Parti açısından sorunlu ilçelerden birisi olduğu bir kez dah ortaya çıktı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerini yapmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Kaynaşlı ilçe Başkanı Birol Şahin, belediye başkanı Eftal Altundal’a yönelik eleştirilerde bulundu.

 

Önümüzdeki seçimlerde ilçe teşkilatı olarak çok ince eleyip sık dokuyacaklarını belirten Şahin,  Belediye başkanı olmadan önce adayların her yolu denediğini, her türlü “ alavere dalavere”yi yaptığını, ancak seçildikten sonra aynı heyecan ile devam etmekte güçlük çektiklerini söyledi.

 

 

Altundal’ı kastederek, görevdeki belediye başkanının yaptığı icraatların halkı tatmin etmediğini söyleyen Şahin, Ak Parti’nin Kaynaşlı’için 3 Trilyon harcama yapmasına rağmen ilçenin  bir türlü modern bir şehir haline gelemediğini ifade etti. Belediye Başkanının Ak Parti’nin hızına ayak uyduramadığını söyleyen Şahin, başkan ve ekibinin halka hesap verme duygusundan giderek uzaklaştığını da iddia etti.

 

Şahin, “kimsenin kendisini bulunmaz Bursa Kumaşı” sanmaması gerektiğini dile getirerek, önümüzdeki seçimlerde yerel teşkilatların daha etkin olacağını sözlerine ekledi.

 

Şahin ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin Üniversitelerde Türban serbestliği konusunu eleştirirken, kararın siyasi ve ideolojik olduğunu, mahkemenin tarafsızlığına gölge düştüğünü iddia etti.

 

Okul sonu etkinliklerinde çocuklara dansöz kıyafeti giydirilmesini de kınayan Kaynaşlı İlçe başkanı Birol Şahin, Kaynaşlı’ya bir endüstri meslek lisesi kazandırmak istediklerini, Lisenin yerinin hazır olduğunu,  Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e konuyu ilettiklerini ve konu ile ilgili projeyi kendisiyle görüşeceklerini de ifade etti.