AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce İl Kongresi'ni gündemine alması, “Seçime tek liste mi gidilecek?” sorusunu da gündeme getirdi. Genel Başkan Erdoğan'ın daha önce katıldığı bazı il kongrelerinde iki aday olması halinde uzlaşma sağlanılarak seçime tek liste gidilmesi talimatı verdiği biliniyor.

AK Parti Düzce İl Kongresi'nde de seçime iki liste ile gidilmesi ve Başbakan Erdoğan'ın da kongreye katılacak olması tek listenin gündeme gelmesine neden oldu.

Diğer taraftan bu söylentilerin gündeme gelmesi yankı bulmaya başladı.  Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkan Adayı Salih Kuşçuoğlu, “Eğer Sayın Genel Başkanımız, tek listede uzlaşın derse listemi kendisinin önüne bırakırım. Uzlaşma yoluna gitmeyi düşünmüyorum. Ben, kendime ve listeme güveniyorum.” diyerek kendisine güvendiğini söyledi.

Daha önce Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olan Kuşçuoğlu, AK Parti içinde kendi üzerine düşen görevi yapmak için çaba gösterdiğini ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğini de dile getirdi.