Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük arasında yaşanan gerginlik dün Başkan Keleş'in yaptığı açıklamalarla giderek tırmanmıştı. Keleş ile Büyük arasında yaşanan gerginliği Ak Parti Düzce Milletvekilleri Profesör Doktor Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan da değerlendirdi. Kaşıkoğlu, yaşanan tartışmada haklı taraftan çok yaşanan olaya dikkat çekerek bu tür bir olayın yaşanmasının kendilerini de üzdüğünü söyleyerek haklı olan tarafın ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını ifade etti

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise yaşanan gerginlikte haklı olan tarafın kim olduğundan ziyade yerel seçimlere az bir süre kala böyle bir olayın patlak vermesinin iyi olmadığını belirtti. Erbay, haklı olan tarafın elindeki belgelere bakılacak olursa Mehmet Keleş olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuyu değerlendirenlerden biri de Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan oldu. Arslan'da olayın hiç yaşanmaması yanlısı olduğunu söyleyerek Umre'den gelen Başkan Keleş'in en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Siyasilerin konu hakkında verdiği düşünceler ise yaşanan olayın kamuoyuna ne şekilde yansıdığını ortaya çıkarırken Düzceli siyasilerin iki taraf arasında ilerleyen günlerde nasıl bir girişimde bulunacağı merak konusu olmaya devam ediyor.