MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Düzce’nin gündeminde olan görüntü kirliliğine ilişkin konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Düzce’ye rant sağlamak için geldiğini ve bu konuda hiçbir çalışma yapamayacağını iddia eden Danışmaz, imar müdürlüğü ile ilgili de bazı imalarda bulundu.

 

 

DÜZCE’YE RANT İÇİN GELMİŞ!

 

 

Danışmaz, “Belediye başkanının yapabileceği hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Bundan önceki 5 yıllık görev sürecindeki neler yaptığını biliyoruz. Belediyeler birliğinde görevinde “Düzce nasıl yönetilir, nasıl rant elde edilir?” bunun çalışmasını yapmış. Kendi söylemlerini kulak arkası yapar gibi eski otogara benzin istasyonu için karar çıkarması tezat düşmek demektir. Sayın belediye başkanın Düzce’ye verebileceği hiçbir şey olmadığını üzerine basarak söylüyorum. Yaklaşık 7 aylık süreçte vatandaşların kendisine ulaşamadığı, dertlerini anlatamadığı yönünde şikayet alıyoruz. İmarla ilgili çok fazla şikayet var. İmarda çalışabilecek olan insanların kendine itaat etmeyeceğine inandığı usule uygun olmayan kararları yerine getiremeyeceğini inandığı insanları görevden alıp, başka göreve verdiğini de üzüntü ile izliyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN TRİBÜNE OYNUYOR


Belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan “Şehir Kimliği” çalıştayına bir siyasi parti temsilcisi olarak davet edilmediğini dile getiren MHP İl Başkanı Danışmaz, çalıştayında göstermelik olduğunu savundu.

 

Danışmaz, “Biz çağrılmadık. Neden çağrılmadığımızı gayet iyi biliyoruz. Çünkü sayın belediye başkanımızın Düzce’ye bir şey vermek gibi bir düşüncesi olmadığını altını çizerek söylüyoruz. Yarınki çalıştayda kendileri çalıp kendileri oynayacak. Sadece görsel olarak fikir alışverişinde olduk diyecekler. Tribünlere oynamak gibi gülünç duruma düşecekler. İyi niyetli bir insanın her bulunduğu ortamda geçmiş belediyeyi sitemde bulunurken, belediye meclis üyelerinden kredi için destek isteyip pahalı bir araç tahsis etmesi kabul edilmez. Böyle bir insana Düzce’de neleri veresen yeterli görmek mümkün değil.” diye konuştu.

 

ULAŞIM MASTIR PLANI ŞART


Danışmaz, Düzce’nin en önemli sorunu hakkında da görüşlerini paylaştı:
“En önemli sorunu ulaşım mastır sorunu ve imar. Şehrin gelişimi için önemli. Maalesef Düzce’de böyle bir şey yok. İmarı revize edilmeli.”

 

 

SÖZ VERMİŞTİ

Son yıllarda kullanımının da satışının da arttığı uyuşturucu ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Yanlış arkadaşlar, aile içi şiddet, aile içinde sevgi ve saygının azlığı ile mahalle içlerinde spor komplekslilerin olmayışı. Belediye başkanımız 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde bununla ilgili vaatte bulunmuştu. Maalesef başlamış bir şey yok. Hükümetin özellikle uyuşturucu ile ilgili ağır caydırıcı cezalar uygulamalı. Toplumunda bu çocuklara sahip çıkması gerekiyor.”



HABER; S.KAŞKIR