Türkiye Belediyeler Birliği Genel sekreter yardımcısı Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş Kanal A'da yayınlanan Başkanlar programına konuk oldu. Fatih Şahin'in sorularını yanıtlayan Keleş programda yerel yönetimler reformunun yanı sıra Düzce'de yaptığı hizmetlerden söz etti.

Göreve geldiğinde depremden çıkmış bir kent olduğuna dikkat çeken Keleş, depremin Düzce'de geçmişte yapılan hataları yıktığını söyledi. O dönem yaşadığı zorluklara değinen Keleş, "hayallerinize ulaşabildiniz mi sorusuna "Hayallerindeki Düzce'ye ulaşmak çok zor. Çünkü Düzce hayaller kenti." olarak cevapladı.

Düzce'nin potansiyel güç olduğuna dikkat çeken Keleş, " Ben belediye başkanı olduğumda ' bu adam ne yapacak bunu buraya gömerler" diyenler oldu. Çünkü taş taş üstünde değildi. Belediye başkanının makam aracı bile hacizliydi. Böyle bir belediye çok ciddi paralar buldum. Arazide en erken ben kalktım en geç ben yattım. gecenin 1-2'sinde gezer yapılan işleri takip ederdim. Belediye işlerini yapmak çok önemlidir. Başarlı olmamda iyi bir ekip, ekibi iyi yönlendirmek ve para bulmak çok önemli. Para varsa iş yaparsın. Çalışan personelin alnındaki ter damlası yere düşmeden ödedim."dedi.

Düzce'nin avantajlı konumundan, sanayi yapılanmasından, esnafına kadar övgü dolu sözlerle söz eden Keleş, konuşmasının bir bölümünde " Düzce ile ilgili soru sorulunca zannetmesinler Düzce'de gözümüz var. Bu manada var. Olabilir de" şeklinde cevap vererek başkanlığa sıcak baktığını bir kez daha yineledi. 



Haber: S. KAŞKIR