Referandum süreci ve 2019 genel ve yerel seçimlerine doğru anket şirketleri çalışmalarına hız verdi. Araştırma, Danışmanlık ve Eğitim alanlarında hizmet veren ünlü kamuoyu araştırma şirketi GENAR, Düzce’de halkın nabzını 10 sorudan oluşan bir anketle yoklamaya başladı.

10 sorunun bulunduğu 4 sayfalık ankette daha önce yapılan değerlendirmelerde düşük sonuçlar alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile başkanlık sistemi ve seçim dönemlerinde seçmenin oy tercihlerine yönelik sorulara yer verildi. Katılımcılardan soruları yazılı ve puan vererek cevaplandırmaları isteyen GENAR’ın anketteki konu başlıkları dikkat çekti.

Başkan Keleş’i soruyor
Ankette Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le ilgili “Vaatleri yerine getirdi mi?, En çok hangi sorun sizi rahatsız ediyor?, Mevcut belediye başkanına yeniden oy verir misiniz?, Keşke şunu yapmasaydı ya da keşke bunu yapsaydı dediğiniz konular nelerdir?” sorularına yer verildi.
Katılımcılardan ayrıca belediye başkanının yeterlilikleriyle ilgili belirlenen kriterlerin 1’den 5’e kadar puanlandırılması istendi.

Keleş’le ilgili soruların dışında ise “Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?, Bu Pazar genel ya da yerel seçim olsa kime oy verirsiniz? Kime vermezsiniz? Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Siyasi görüşünüz nedir?” gibi sorularda soruldu.