Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal arasındaki söz düellosu kızışıyor. Tanal'ın Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne ilgisiz kalmakla itham ederek Başkan Özlü'ye 'Düzce için ne yaptın?' çıkışıyla fitili ateşlenen tartışmada ikinci raund!

Belediye Başkanı Özlü'nün "Düzce'ye bir kuruş fayda sağlamamış birini arıyorsan aynaya bak" çıkışına sessiz kalmayan CHP'li Tanal, Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yerel seçimlerden önce Öncü TV'de konuk olduğu 'Kitabın Ortasından' programının linkini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Biraz bekle Sayın Dr. Faruk Özlü... Uykuların kaçacak... Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın! Düzce'ye hizmet ettin öyle mi? Kendi partilin, senden önceki Belediye Başkanı Mehmet Keleş bak ne diyor:

Keleş'ten Özlü'ye eleştiri yağmuru
"Sırf bize olan düşmanlığı yâda saygısızlığı, sevgisizliği, şimdi bakalım kendisi belediye başkanı olursa nasıl o projeyi tekrar geri döndürecek. Şuradaki Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşümü'nü o bakan olmadan önce ben Bakanlar Kurulu seviyesine getirmiştim. Kendisi geldi, Bakanlar Kurulu seviyesinde tuttu onu geçirtmedi oradan. Sonrada Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dernek başkanlarına affedersin gaz verdi. "Aslında sizin yapmanız lazım bu işi" dedi, hiç alakası yok. Kentsel dönüşüm belediyenin işidir. O projeyi de rafa kaldırttırdı. İstanbul Caddesi projesini iptal ettirtti. Asar deresi projesini iptal ettirtti. Bilim merkezi kent müzesi projesini iptal ettirtti. Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni iptal ettirtti. Kervan alt geçidini iptal ettirtti. Şimdi ne yüzle çıkıp da "Asar Deresi Projesi'ni yapacağım" diyorsun. İhalesi yapılmış, projesi yapılmış her şeyi bitmiş projeleri iptal ettiriyorsun. Bunları ben kötülük olsun diye söylemiyorum, uyarı olsun diye söylüyorum. Yarın sokakta biri çıkıp da yanlış propaganda yaptığımı söylemeye kalkışmasın. Böyle bu tarzla bu anlayışla tökezleyebilirsin. Bak sana güvenilmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız demiş, git Düzce Belediye Başkanı ol demiş. Bundan sonra akıllı ol."