Yerel seçimlere yaklaşılırken Ak Parti'nin Düzce Belediye Başkan adayı olarak İsmail Bayram'ı açıklamasının ardından gözler Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e çevrilmişti. Keleş, adaylık konusunda Düzce de yaklaşık 100 kişiyle istişare toplantısı yaparak görüş alışverişinde bulunuyor.

AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan ve parti tarafından tekrar aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, seçim yarışına girmek için farklı bir yol seçti. Keleş, AK Parti Eski İlçe Başkan Adayı Salih Kuşçuoğlu'nun Güler İş Merkezi'nde bulunan ofisinde 2 gündür yaptığı istişare toplantılarında Demokrat Parti'den mi yoksa bağımsız aday olarak mı seçimlere girmesi konusunda görüş alıyor. Demokrat Parti'nin Düzce Belediye Başkan Adayı olması yönünde Keleş'e teklif götürdüğü ve Keleş'in karar aşamasında olduğu öğrenildi. Yaklaşık 100 kişiyle yapılan toplantıların sonucunda görüş bildirecek. Keleş’in karar aşamasında İstanbul’da faaliyet gösteren profesyonel bir şirketle de görüşmelerde bulunduğu öğrenilirken Demokrat Parti’den mi yoksa bağımsız aday olarak mı seçimlere gireceği yarın netleşecek.

Diğer taraftan Keleş'in AK Parti'den aday gösterilmemesine karşın pes etmediği gözlenirken kendisinin onu destekleyenlere ve kamuoyuna güvenerek böyle bir yol seçtiği konuşuluyor.