Aylardır durumunun ne olacağı konuşulan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugün adaylığı konusunda son noktayı koydu. Bağımsız aday olması beklenen Keleş, aday olmayacağını açıkladı. Keleş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ucuz ve geleceksiz politikalar içinde olamayacağım aşikardır. Siyasetin seviyesini de kalitesini de yükseltmemiz gerektiğine olan inamcım, siyasi terbiyem ve etik değerlerim, bu andan itibaren hem Düzce'nin geleceğine hem de Düzceilerin yarınlardaki kazanımlarına engel teşkil etmemek bakımından, bağımsız aday olmaktan beni men etmektedir. Memleketime hizmet ve siyaseti, günübirlik iddialar ve hırsladan çok ötede bir fedakarlık olarak görüyorum.”

“Bağımsız aday olsaydım Düzce kaybedecekti.”

Bağımsız aday olmamasına da açıklık getiren Keleş, bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Keleş, “ Bağımsız aday olsaydım, benim kişisel kazancımla kıyaslanamayacak ölçüde, seçmenlerim ve Düzce kaybedecekti. Düzceliler'in geleceği ve kazancı benim şahsi kazancımdan şüphesiz daha önemlidir. Eminim ki benim yerimde olsanız, eğer Düzce'yi seviyor ve Düzceliler'i sayıyorsanız sis de aynı şeyi yapardınız.” ifadelerini kullandı.

Keleş'ten imalı açıklama

Hakkında yapılan açıklamalara da değinen Başkan Keleş, özellikle Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun kendisi hakkında “Zamanı gelince her şey ortaya çıkacak.” açıklamalarına cevap verdi. Keleş, “Kamuda ve siyasette yıllardır birlikte yol aldığımız Genel Başkanımızın, hakkımdaki mesnedsiz iddialar ve tazvirattan ibaret söylentiler dolayısıyla bir görev değişikliğine gidilmediği yönündeki kesin ifadeleri benim için yeteri kadar açıklayıcı ve bağlayıcıdır. Kimseden, bağımsız aday olmamam yönünde örtülü ya da açık bir yönlendirme de olmamıştır. Hakkımdaki insafsız ve dayanaksız iddiaları ileri sürenleri ise, kamuoyunun feraseti ve vicdanına havale ediyorum. Örümcek ağında sinek yumurtasını tartan zaman, bu defa da hakikati ve gerçek ağırlık ölçülerini ortaya çıkaracaktır. İspat edemedikleri söylentileri yayanlar için ise, kendi vicdanlarının kapıları kapalı olsa bile mahkemelerin ve adaletin kapıları sonuna kadar açıktır.” şeklinde konuştu.

“Bağımsız aday değilim.”

30 Mart'a kadar görevinin başında olacağını ve görevi devrettikten sonra da yapılan çalışmaların takipcisi olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Yeni..... Yepyeni...... Hep yeni Düzce..... Düzce'nin kapıları geleceğe açılıyor.!” diyerek yeni hizmet binamızın açılışını yaptığımız günlerdeki heyecanla ve şevkli çalışmayı sürdürecek, Düzce için yaptıklarımızın devamı olan projelerimizin uygulanıp uygulanmadığının da takipçisi olacağım. Bugün temsil ettiğim politik duruşun, ülkemin aziz ruhunun ve vatandaşlarımın beklentilerinin beni yönlendireceği yolda ülkeme ve Düzce'ye hizmetimi aralıksız sürdüreceğim. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine kadar benim vazifem, Düzce Belediye Başkanı olarak dirayetle makamımı temsil etmektir. Bağımsız aday değilim. Ben, memleketimin güzel geleceğine bütün çabam ve inancımla daima bağımlı ve bağlıyım. “ diyerek adaylığı konusunda son noktayı koydu.