Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş seçim çalışmalarına dün akşam Aziziye2de devam etti. Aziziye Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Keleş dernek üyeleri ve mahalle sakinleriyle biraraya geldi.


Aziziye Mahallesi'ndeki gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarmak ve meslek edindirmek amacıyla kurulan derneği ziyareti sırasında Keleş kendisini dinlemeye gelenlere bir konuşma yaptı. Keleş, konuşmasında başkan seçilmesi halinde bu gibi sivil toplum kuruluşlarını arttırmayı planladığını ifade etti.

 



"HEDEFİM EN AZ 50 TANE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLUŞTURMAK"



Keleş, „Bazı mahallelerde uyuşturucu kullanımı %60 civarında ve ben bu konuda ciddi şikayetler alıyorum. İnşallah belediye başkanı olarak geldiğimizde buna benzer birçok mahallede bu gibi işler yürüten birçok sivil toplum örgütünün kurulmasına biz de vesile olacağız ve inşallah bunlara maddi kaynaklar oluşturacağız. Benim hedefim en az bunun gibi 50 tane sivil toplum örgütü oluşturmak ve bunlara fiziki mekan oluşturmak.“dedi.



"GENÇLERE KUR'AN-I KERİM EĞİTİMİ VERİLMELİ"



Keleş konuşmasının devamında gençlerin maneviyattan kopmaması gerektiğini ve bunun için de çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.


Keleş, „Bu arada şunları da unutmamak lazım, gençlerin maneviyatını yüksek tutmak, onlara öncelikle Kur'an-ı Kerim eğitimi arkasından belki Hadis-i Şerif'lerle ilgili belki de Siyer-i Nebi ile ilgili bilgilerle donatmak lazım.“diye konuştu.



"5 SENE BOYUNCA TÜM FONKSİYONU ŞENLİK YAPMAK"



Belediye Başkan Adayı Keleş, bazı belediye başkanlarının 5 sene boyunca 5 festival yapıp dönemi kapattığını söyleyerek muhalefeti işaret etti. Keleş, diğer adaylara"geçmişte ne yaptılar ki şimdi ne yapacaklar" diyerek göndermede bulundu.



Keleş, „Şimdi size bizim dışımızdfa birtakım şeyler söyleyenler , şurda rakiplerimiz var onlar da geziyorlar. Ne söylüyorlar Allah aşkına size? Yada geçmişte ne verdiler, ne yaptılar ki şimdi ne yapmayı vaad edecekler, ne yapabilirler? Tecrübe olarak bizi geçebilirler mi geçemezler.“şeklinde konuştu.



"İSTEKLERİNİ SIRALADI"



Keleş'in ardından Aziziye Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Arslan, seçildiği takdirde dernek adına Keleş'ten istediklerini sıraladı.



Arslan, „Aziziye'ye spor kompleksi lazım biz Aziziye gençliği için spor kompleksi istiyoruz. Bizim bölgemizde hastane yapılıyor, diş hastanesi yapılıyor, emniyet yapılıyor. Biz bunun yanına zabıtanın ilgilendiği yerlere bu uyuşturucudan kurtardığımız gençleri çalıştırmak üzere simit poğaça satabilecek bir yer istiyoruz. Aziziye spora ve derneğimize bir gelir olması için. Pazar yerinin boş olan dükkanlarının mal sahipleri tarafından duvarlarının örülüp kapatılmasını istiyoruz. Çünkü orada herşey oluyor.“dedi.



Arslan'ın konuşmasının ardından ziyaret son buldu.