Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti Merkez İlçe Kongresi'nde Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile ters kutuplarda kalmasının ardından, Ak Parti İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı ile de sorunlu günler yaşıyor.

Kamuoyu önünde Kaşıkoğlu'nun sert açıklamalarından rahatsız olduğunu saklamayan Keleş, geçtiğimiz günlerde, merkez ilçe kongresi sırasında yaşadıkları ile ilgili olarak Ak Parti Genel Merkezi'ne bilgi verdiğini de söyledi. Keleş bu açıklamayı yaparken, genel merkezin gerçekleri tek taraflı olarak bilmesini istemediğini söyleyerek, il yönetiminin kendisinin adaylığına yönelik olarak olumlu bir tavır içinde olmayabileceği kanaati taşıdığına dair bir işaret de vermiş oldu.

Keleş'in açıklamaları ile Ak Parti'de saflar ayrışmaya başlarken, Keleş'in yeniden aday olmak için Düzce'den çok genel merkeze güvendiği değerlendirmeleri yapılıyor. Siyasi Kulisler, Ak Parti Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay'ın tarafsızlığını korumaya çalıştığını, bu nedenle Keleş'e ne destek, ne de karşı bir tavır içinde olmamak için gayret gösterdiklerini konuşuyor.

Ak Parti Düzce teşkilatı içinde en çok konuşulan isim olma özelliğini ve şu anda hala tek aday pozisyonunu koruyan Belediye Başkanı Mehmet Keles'in, partide tecrit edilmiş durumuna son verebilmek için Ak Parti içindeki dengeleri lehine çevirmek istediği ve bu nedenle ilçe kongrelerinde kendisine destek olabilecek adaylar ile yakın ilişki kurmaya çalışacağı değerlendirmeleri de yapılıyor.